Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niške demokrate izražavaju zabrinutost zbog stanja u kome se nalazi SC Čair

rssBookmark and Share

Niš 14.07.2018. Južna Srbija Info

Demokratska stranka je jučerašnjoj konferenciji za medije iskazala zabrinutost za nebrigu aktuelne vlasti po pitanju Sportskog centra Čair i zgrade Sportskog dispanzera.

Niške demokrate izražavaju zabrinutost zbog stanja u kome se nalazi SC Čair

Saopštenje prenosimo u celosti..

Vizija Demokratske stranke je bila da Sportski centar Čair bude jedan od najvećih, najlepših i najfunkcionalnijih u Srbiji. U njemu se trenutno nalaze stadion, sportska hala, hotel, spoljni i unutrašnji bazeni, pomoćni fudbalski tereni, klizalište i zgrada sportske medicine. Sve to je izgrađeno i rekonstruisano za vreme vlasti Demokratske stranke u periodu od 2008. do 2012. godine. 

Sportski dispanzer je 2015. godine znatno udaljen od Sportskog centra Čair. Iseljen je i premešten u potpuno drugi deo grada, i pored toga što postoji zgrada namenjena za Sportski dispanzer, koja je izgrađena za vreme vlasti Demokratske stranke, po savremenim kriterijumima 90% završena, i trebalo je još samo 10% da se završi i napuni opremom i stoji na usluzi i sportistima iz grada Niša ali i celog regiona. 

Aktuelna vlast očigledno misli da naši sportisti ne zavređuju adekvatan tretman. Ideja Demokratske stranke je bila da se od sportskog dispanzera napravi Institut za sport, koji bi potpisivao programe za amatersko i profesionalno bavljenje sportom, praćenje biomotoričkih, fizioloških osobina sportista itd. To bi bio jedini Institut za sport i za sportsku medicinu u Srbiji. 

Šta se sada dešava sa zgradom Sportskog dispanzera? 

Do dana današnjeg nije preduzeto ništa da se zaposli nekoliko doktora sportske medicine i da se konačno nova zgrada sportskog dispanzera privede nameni. Podsećamo nišlije da je zgrada sportske medicine završena u vreme vlasti Demokratske stranke. Svedoci smo da je zgrada zaključana i urasla u trnje i da nema naznaka da će se uskoro otvoriti. Čak je i vaterpolo savez izrazio interesovanje da se dispanzer opremi i da Niš postane baza za pripreme vaterpolo reprezentacije. Pitamo aktuelnu vlast šta se više čeka?

Da li su tačne priče da se sprema prodaja ove zgrade? 

Šta se dešava sa Stadionom Čair?

Izgradnja stadiona “Čair” je počela u vreme vlasti Demokratske stranke.

Započeta je izgradnja modernih tribina i pratećih sadržaja ali je na žalost sa promenom vlasti 2012. prekinuta dalja izgradnja. Uložena su sredstva za sređivanje istočne, severne i južne tribine, ostala je neizgrađena zapadna tribina. Od 2013. godine, ne da se ne ulaže u završetak izgradnje stadiona nego je i ono što je urađeno potpuno ruinirano, zato što očigledno o tome niko ne brine. Da li uopšte postoji upotrebna dozvola? Očigledno da postoji problem. 

Zato Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu apeluje na gradsku vlast da prestane svake godine iznova i iznova da daje ista obećanja i da konačno počne nešto da radi. Radnički se izborio za igranje na evropskoj sceni, ali će se puno teže izboriti sa gradskim rukovodstvom da bez straha čeka odluku UEFA da li može da igra na svom stadionu ili ne. Zato apelujemo na gradsku vlast da se konačno uključi u problem rešavanja i završetka stadiona.  

 


#   Niš   DS   sportski centar   sportska hala   Gradski odbor   Mića Jevtić   Čair SC   Sportski dispanzer
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima