Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Smena rukovodstva "Gorice" i vraćanje Rašovića na posao!

rssBookmark and Share

Niš 24.02.2018. Južna Srbija Info

Povod za današnju konferenciju GrO DS u Nišu je uručivanje rešenja o otkazu Glavnom povereniku sindikata JKP "Gorica" Niš.

DS Niš: Smena rukovodstva "Gorice" i vraćanje Rašovića na posao!

Dan posle objavljivanja informacije da hladnjača u Gradskoj kapeli nije u funkciji i objavljivanja fotografija iz same kapele, rukovodstvo JKP Gorice, donelo je odluku o otpuštanju Radeta Rašovića. Podsećamo da je Rašović predstavnik sindikalista i uzbunjivač, ali i da je od Grada dobio obećanje da "ni prema jednom radniku koji je bio u štrajku u proteklom periodu neće biti preduzimane nikakve mere odmazde", a njemu je prvom ipak uručen otkaz.

Ovakva mera ima za cilj zastrašivanje ostalih radnika koji su proteklih meseci podržavali Rašovića u njegovoj borbi protiv rukovodstva firme, čije delovanje je opisano u izveštaju komisije pri budžetskoj inspekciji, koja je formirana po nalogu gradonačelnika.

Pozivamo Gradonačelnika da se uključi u rešavanje ovog problema i da konačno odluči kome će se prikloniti, svojim koalicionim partnerima ili građanima. Jer ovaj čin predstavlja poruku ne samo radnicima Gorice, već svim zaposlenima u javnom sektoru, šta ih čeka ukoliko njihova svest, savest i poštenje dođu u sukob sa interesima direktora.

U izveštaju komisije pri budžetskoj inspekciji, o kome se toliko priča, a nikako da se objavi, opisane su razne malverzacije na groblju zbog čega je JKP Gorica i dovedena u ovakvu situaciju. 

U obrazloženju otkaza govori se da je Rašović iznosio neistine u javnost, manipulisao, narušavao radnu disciplinu i kolegijalne odnose i time naneo štetu ugledu i radu preduzeća”. 

Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu zahteva od gradske vlasti, da smeni neodgovorno rukovodstvo u JKP Gorica i vrati Glavnog poverenika sindikata Radeta Rašovića na posao. 

 


#   Niš   DS   Gorica JKP   lokalna samouprava   Gradski odbor   Mića Jevtić   Rade Rašović
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima