Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Ko odlaže mahinacije u JKP "Gorica"?

rssBookmark and Share

Niš 08.02.2018. Južna Srbija Info

Gradska vlast u Nišu radi sve kako bi što više odložila zaustavljanje zloupotreba i mahinacija u JKP Gorica. JKP Gorica je postala primer kako se politički uništava jedno javno preduzeće u Nišu, što može da posluži kao matrica i za celu Srbiju, kažu iz GrO Demokratske stranke u Nišu.

DS Niš: Ko odlaže mahinacije u JKP "Gorica"?

Saopštenje prenosimo u celosti...

Demokratska stranka je veći broj puta ukazivala na loše poslovanje JKP Gorica, tražeći i smenu nesposobnog rukovodstva, međutim vlast uporno zadržava isto rukovodstvo, a problemi se svaljulju na grbaču vrednih radnika i preduzeće sve više tone. 

Od 2012-te pa do danas, punih 6 godina,vladajuća koalicija sa SNS na čelu, povlači čudne poteze čime se problemi u JKP Gorica samo produbljuju. Nažalost, ti njihovi potezi su vezani za finansije, što oštećuje i budžet Grada Niša, a samim tim i građane.

Gradska vlast u Nišu je u predhodnih 6 godina iz budžeta Grada, izdvojila više od 345 miliona dinara, po raznim osnovama, a u planu je da izdvoji još preko 250 miliona dinara, kako bi pokrila gubitke JKP Gorica i sačuvala nesposobno rukovodstvo. Demokratska stranka se oštro protivi takvom ponašanju gradske vlasti, jer je za taj novac moglo da se izgradi 6 novih vrtića za decu, ili 3 nove škole, ili da se izgradi Azil za pse lutalice, ili da se iskoriste za kapitalne projekte u Gradu čime bi se omogućila nova radna mesta, što su nužne potrebe građana. Ovako se novac nepovratno gubi a ceh plaćaju građani.

Pitamo Gradsku vlast u Nišu:

• Kako je moguće da sektori koji su izašli iz Gorice, posluju pozitivno u Mediani i Parking servisu a da je Gorica sa njima pravila gubitke?

• Kako je moguće da se u radnoj grupi koju je nedavno formiralo Gradsko veće, nađu dvoje direktora koji pripadaju menadžmentu koje je i dovelo Goricu do ovakvog stanja, pritom setimo se pisanja medija da je upravo direktorka pravnog sektora bez ikakvog tendera angažovala sopstvenog supruga da zastupa Goricu u sporovima sa radnicima.

• U kojoj to zemlji se radnici koji potraže zaštitu svojih prava na sudu, žigošu i označavaju kao neko ko namerno uništava svoje preduzeće?

• Kako je moguće da 2016-te godine, grad nagradi rukovodstvo Gorice i polovinu radnika sa po 45.000 dinara pod izgovorom da oni nisu tužili Goricu a da se ostalima ta pomoć uskrati jer su tužili bar jednom.

• Kako je moguće da iz kabineta gradonačelnika nestane dopuna izveštaja budžetske inspekcije, u kome su ustanovljene zloupotrebe i nepravilnosti u radu na samom groblju, o sahranjivanju socijalnih slučajeva u čaršavima i ćebadima, o otimanju novca od sahrana, naplate ulaza, korupciji tj povlašćenim cenama za određene funkcionere, prodaje spomenika za pojedine privatnike bez tendera itd.

• Kako je moguće da kompletno gradsko rukovodstvo mesecima ćuti o nečemu o čemu izveštavaju svi mediji u Srbiji?

Zbog svega gore navedenog, Gradski Odbor DS u Nišu, zahteva:

• raspuštanje radne grupe, zbog dva člana iz Gorice koji su delimično odgovorni za ovu situaciju.

• Smenu i pokretanje postupka protiv rukovodstva JKP Gorice kako onih koji su vršili krivična dela, tako i onih koji to nisu blagovremeno prijavili.

• Raspravu o izveštaju budžetske inspekcije na prvoj sledećoj sednici skupštine grada.

• Ispitivanje političke pozadine za odugovlačenje pri rešavanju problema.

Komentara: 0


#   Niš   DS   Gradsko veće   Parking servis   radna mesta   Gorica JKP   lokalna samouprava   gradska vlast   Gradski odbor   Azil za pse
@demokrate @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima