Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: Neizvesna utakmica na stadinu bez upotrebne dozvole?!

rssBookmark and Share

Niš 03.03.2018. Južna Srbija Info

U trenutku kada se ne zna da li će se derbi utakmica između Radničkog i Partizana odigrati, suočeni smo sa nerešenim problemom gradskog stadiona “Čair” koji je i pored velikih obećanja aktuelne gradske vlasti ostao nezavršen, bez upotrebne dozvole i sa daljim propadanjem ove sportske infrastrukture, kažu niškom DS-u.

DS Niš: Neizvesna utakmica na stadinu bez upotrebne dozvole?!

Izgradnja stadiona “Čair” je počela u vreme vlasti Demokratske stranke.

Započeta je izgradnja modernih tribina i pratećih sadržaja ali je na žalost sa promenom vlasti 2012. prekinuta dalja izgradnja. Na taj način su se i srušila očekivanja da će Grad Niš dobiti konačno moderan, evropski stadion  koji ispunjava sve uslove da se na njemu igraju i reprezentativne utakmice.

Zahvaljujući praznim obećanjima aktuelne vlasti da će se nastaviti izgradnja zapadne tribine i završiti pokrivanje stadiona,  suočeni smo sa strahom da će FK “Radnički” i pored odličnih rezultata u tekućem prvenstvu i ambicija da se vrati na evropska takmičenja morati da igra svoje utakmice van grada koji je proneo evropsku slavu 80-tih godina prošlog veka. 

Podsećamo da je za vreme vlasti Demokratske stranke u Nišu, u periodu 2008-2012. osim stadiona “Čair”, urađena i rekonstrukcija sportske hale Čair, izgrađen sportski centar „Duško Radović“, kao i travnati tereni, balon sale itd. Aktuelna vlast za punih 6 godina nije uspela ni da završi zapadnu tribinu stadiona “Čair”.

Zato Gradski odbor Demokratske stranke u Nišu apeluje na gradsku vlast da se konačno uključi u problem rešavanja i završetka stadiona, i da time napravi bar jednu kapitalnu investiciju na zadovoljstvo svojih građana, u ovom slučaju navijača.

 

Komentara: 0


#   Niš   DS   Čair   Radnički FK   Partizan FK   građevinska dozvola   sportski centar   Gradski odbor   stadion
@demokrate @NisRadnicki @FKPartizanBG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima