Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Partizan pao na Čairu

rssBookmark and Share

Niš 03.03.2018. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog pobedili su Partizan sa 1:0, u derbiju 25. kola Superlige Srbije.
Gol odluke na stadionu Čair postigao je Milan Pavkov u 75. minutu, nakon sjajnog proigravanja Japanca Riote Nome.

Partizan pao na Čairu

Niški tim je zabeležio sedmi trijumf na poslednjih osam mečeva u prvenstvu, sačuvao treću poziciju na tabeli i primakao se drugoplasiranom Partizanu na šest bodova zaostatka.

Vremenski uslovi i loš teren onemogućili su fudbalere da razviju pas igru, pa su gledaoci mogli da vide rovovsku bitku, u kojoj se bolje snašao domaći sastav.

Prvi je na meču zapretio Radnički. Mićić je utrčao u kazneni prostor posle duplog pasa, ali mu je u odsudnom trenutku pobegla lopta, pa je propustio šansu da se nađe oči u oči sa Vladimirom Stojkovićem.

Partizan je u sedmom minutu mogao do vođstva. Centrirao je Miletić, a u pokušaju da otkloni opasnost ispred svog gola neoprezno je reagovao Miladinović, zakačio je loše loptu glavom, ali je na njegovu sreću ona otišla pored stative u korner.

Milan Pavkov je u desetom minutu odlično prihvatio loptu, iako je imao Mitrovića na leđima, odložio je za Nomu, koji je oklevao sa centaršutom iz solidne pozicije, pa je odbrana Partizana stigla da ga izblokira.

Partizan je u narednih desetak minuta uspeo da uspostavi inicijativu, ali se sve u njegovoj igri svodilo na neuspešne pokušaje Zorana Tošića da dubinskim loptama uposli Ožegovića i Ivanovića.

Ožegović je u 33. minutu dobro reagovao na asistenciju Vulićevića, a lopta je nakon njegovog udarca glavom otišla pored gola.

Radnički je u tim trenucima bezuspešno pokušavao da napravi višak po bokovima, dok su Petrović i Noma požrtvovanom igrom uspostavili kontrolu na sredini terena.

Ipak, gosti su u 41. minutu iz jedne gužve uspeli da stvore veliku priliku za gol. Lopta je stigla do Sume, čiji je udarac izblokirao Miladović, ali se lopta vratila do Gvinejca, koji je gađao pod samu prečku, a pogodak je bravuroznom intervencijom sprečio Bojan Šaranov.

Golman Nišlija je svoju odličnu partiju potvrdio u 55. minutu, kada je zaustavio najboju šansu za aktuelnog šampiona Srbije na utakmici. Štoper Nemanja G. Miletić se neočekivano našao u ulozi centarfora posle dodavanja Vulićevića, izašao sam pred Šaranova, koji mu je skratio ugao i odbranio šut.

Fudbaleri niškog kluba su posle ove situacije preuzeli kontrolu nad mečom i uz sprovođenje taktike trenera Bobana Dmitrovića stigli do velika tri boda.

Radnički se svesno povukao na svoju polovinu, zatvorio sve prilaze ka Šaranovu, čekao goste na 35 metara od svog gola i ugrožavao crno-bele iz polukontri i kontri.

Babić je u 57. minutu dobio upotrebljiv pas u kontra-napadu, ali je loše zahvatio loptu i poslao je preko gola.

U igru  je 60. minutu ušao Saša Stojanović i u paru sa Nomom nadjačao veziste Partizana, onemogućivši im da nametnu svoj ritam.

Pobedonosni pogodak postignut je u 75. minutu. Saša Stojanović je u svom stilu primio loptu na sredini terena i uposlio Nomu, koji je upitio savršen pas za Pavkova, koji je odlično snašao pored Mitrovića i snažnim udarcem iz prve zakucao loptu u dalji ugao iza nepomičnog Stojkovića, za 1:0!

Probao je trener gostiju Miroslav Đukić da promeni nešto uvođenjem Saše Ilića i Dušana Jovanovića, ali bez efekta, pa je Radnički bez ikakvih problema odbio još nekoliko jalovih pokušaja i upisao veliku pobedu.vs par 2

Radnički sada na trećoj poziciji ima 46 bodova, šest manje od Partizana.

RADNIČKI – PARTIZAN 1:0 (0:0)

Niš, 3. marta-stadion Čair. Gledalaca: 4.000. Sudija: Zoran Široki (Smederevo). Strelac: 1:0 Pavkov 75. minut. Žuti karotni: Šaranov (Radnički), Mitrović, Pantić, Zdjelar, Suma, Jovanović (Partizan).

RADNIČKI: Šaranov, Aksentijević, Miladinović, Simunović, Stanković, Petrović, Mićić (od 73. Saša Stojanović), Noma, Stanisavljević (od 58. Slaviša Stojanović), Babić (od 86. Bulatović), Pavkov.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Zdjelar, Pantić (od 78. Jovanović), Tošić, Suma (od 76. Ilić), Ivanović (od 60. Janković), Ožegović.


#   Niš   Čair   fudbal   Radnički FK   vremenski uslovi   Partizan FK   Saša Stojanović   Slaviša Stojanović   Ana Jovanović   Milan Pavkov
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima