Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Партизан пао на Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 03.03.2018. ФК Раднички

Фудбалери Радничког победили су Партизан са 1:0, у дербију 25. кола Суперлиге Србије.
Гол одлуке на стадиону Чаир постигао је Милан Павков у 75. минуту, након сјајног проигравања Јапанца Риоте Номе.

Партизан пао на Чаиру

Нишки тим је забележио седми тријумф на последњих осам мечева у првенству, сачувао трећу позицију на табели и примакао се другопласираном Партизану на шест бодова заостатка.

Временски услови и лош терен онемогућили су фудбалере да развију пас игру, па су гледаоци могли да виде рововску битку, у којој се боље снашао домаћи састав.

Први је на мечу запретио Раднички. Мићић је утрчао у казнени простор после дуплог паса, али му је у одсудном тренутку побегла лопта, па је пропустио шансу да се нађе очи у очи са Владимиром Стојковићем.

Партизан је у седмом минуту могао до вођства. Центрирао је Милетић, а у покушају да отклони опасност испред свог гола неопрезно је реаговао Миладиновић, закачио је лоше лопту главом, али је на његову срећу она отишла поред стативе у корнер.

Милан Павков је у десетом минуту одлично прихватио лопту, иако је имао Митровића на леђима, одложио је за Ному, који је оклевао са центаршутом из солидне позиције, па је одбрана Партизана стигла да га изблокира.

Партизан је у наредних десетак минута успео да успостави иницијативу, али се све у његовој игри сводило на неуспешне покушаје Зорана Тошића да дубинским лоптама упосли Ожеговића и Ивановића.

Ожеговић је у 33. минуту добро реаговао на асистенцију Вулићевића, а лопта је након његовог ударца главом отишла поред гола.

Раднички је у тим тренуцима безуспешно покушавао да направи вишак по боковима, док су Петровић и Нома пожртвованом игром успоставили контролу на средини терена.

Ипак, гости су у 41. минуту из једне гужве успели да створе велику прилику за гол. Лопта је стигла до Суме, чији је ударац изблокирао Миладовић, али се лопта вратила до Гвинејца, који је гађао под саму пречку, а погодак је бравурозном интервенцијом спречио Бојан Шаранов.

Голман Нишлија је своју одличну партију потврдио у 55. минуту, када је зауставио најбоју шансу за актуелног шампиона Србије на утакмици. Штопер Немања Г. Милетић се неочекивано нашао у улози центарфора после додавања Вулићевића, изашао сам пред Шаранова, који му је скратио угао и одбранио шут.

Фудбалери нишког клуба су после ове ситуације преузели контролу над мечом и уз спровођење тактике тренера Бобана Дмитровића стигли до велика три бода.

Раднички се свесно повукао на своју половину, затворио све прилазе ка Шаранову, чекао госте на 35 метара од свог гола и угрожавао црно-беле из полуконтри и контри.

Бабић је у 57. минуту добио употребљив пас у контра-нападу, али је лоше захватио лопту и послао је преко гола.

У игру  је 60. минуту ушао Саша Стојановић и у пару са Номом надјачао везисте Партизана, онемогућивши им да наметну свој ритам.

Победоносни погодак постигнут је у 75. минуту. Саша Стојановић је у свом стилу примио лопту на средини терена и упослио Ному, који је упитио савршен пас за Павкова, који је одлично снашао поред Митровића и снажним ударцем из прве закуцао лопту у даљи угао иза непомичног Стојковића, за 1:0!

Пробао је тренер гостију Мирослав Ђукић да промени нешто увођењем Саше Илића и Душана Јовановића, али без ефекта, па је Раднички без икаквих проблема одбио још неколико јалових покушаја и уписао велику победу.vs par 2

Раднички сада на трећој позицији има 46 бодова, шест мање од Партизана.

РАДНИЧКИ – ПАРТИЗАН 1:0 (0:0)

Ниш, 3. марта-стадион Чаир. Гледалаца: 4.000. Судија: Зоран Широки (Смедерево). Стрелац: 1:0 Павков 75. минут. Жути каротни: Шаранов (Раднички), Митровић, Пантић, Здјелар, Сума, Јовановић (Партизан).

РАДНИЧКИ: Шаранов, Аксентијевић, Миладиновић, Симуновић, Станковић, Петровић, Мићић (од 73. Саша Стојановић), Нома, Станисављевић (од 58. Славиша Стојановић), Бабић (од 86. Булатовић), Павков.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Н. Г. Милетић, Здјелар, Пантић (од 78. Јовановић), Тошић, Сума (од 76. Илић), Ивановић (од 60. Јанковић), Ожеговић.


#   Ниш   Чаир   фудбал   Раднички ФК   временски услови   Партизан ФК   Саша Стојановић   Славиша Стојановић   Ана Јовановић   Милан Павков
@NisRadnicki @FKPartizanBG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима