Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе: Новац намењен за дочек Нове године усмерити у хуманитарне сврхе

rssBookmark and Share

Ниш 24.12.2019. Јужна Србија Инфо

Миодраг Станковић, одборник Скупштине Града Ниша и председник Градског одбора ДС Ниш, предао је данас одборничку иницијативу у Скупштини Града Ниша, да се новац намењен за плаћање музичког програма за дочек Нове године 31.12.2019. на Тргу Краља Милана усмери у хуманитарне сврхе.

Нишке демократе: Новац намењен за дочек Нове године усмерити у хуманитарне сврхе

Ијаву Миодрага Станковића преносимо у целости

"Град Ниш је донео одлуку и закључио уговор са извођачем Жељком Самарџићем, да 31.12.2019.године, пева на Тргу краља Милана за нишлије које би Нову годину чекале на тргу. 

Оваква манифестација је традиција у многим градовима света и Србије, у Нишу се одржава већ дуги низ година. Међутим, ове године као и неколико претходних, стање у граду није као што је некада било. Грађани све теже живе, плате и пензије су срамотно мале, а трошкови живота расту. Пуно је незапослених и запослених "на црно". Такође, како се за дочек Српске Нове године, одржава концерт у парку Светог Саве, сматрам да је сасвим довољно да ове године грађани пропрате само ову манифестацију, нема потребе да се за две недеље организује и плаћа дочек две Нове године- рекао је Станковић. 

“С' друге стране, има велики број тешко оболеле деце као и оних у стању социјалне потребе.

За њих новац прикупља госпођа Марина Адамовић, позната како у Нишу тако и у читавој Србији, Грађани се труде да подрже акцију "чеповање" и на тај начин прикупе новац за инвалидска колица, као и СМС порукама. Сви они се залажу да се са ових десет милиона динара помогне деци. 

На Тргу би могле да певају нишке музичке групе или да се музика слуша са разгласа. 

Како је Нова година, Деда Мраз, пакетићи, радост и забава за малишане, а концерт се одржава пре свега за старију популацију, предлажем да град Ниш, средства из буџета, намењена за прославу на тргу, усмери ка деци којој је помоћ најпотребнија, а то би им био најлепши поклон за нову годину”- закључио је Станковић.                            

 


#   Ниш   ДС   Нова година   Миодраг Станковић   хуманитарна помоћ   дочек   Трг краља Милана   Марина Адамовић
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима