Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niške demokrate: Novac namenjen za doček Nove godine usmeriti u humanitarne svrhe

rssBookmark and Share

Niš 24.12.2019. Južna Srbija Info

Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša i predsednik Gradskog odbora DS Niš, predao je danas odborničku inicijativu u Skupštini Grada Niša, da se novac namenjen za plaćanje muzičkog programa za doček Nove godine 31.12.2019. na Trgu Kralja Milana usmeri u humanitarne svrhe.

Niške demokrate: Novac namenjen za doček Nove godine usmeriti u humanitarne svrhe

Ijavu Miodraga Stankovića prenosimo u celosti

"Grad Niš je doneo odluku i zaključio ugovor sa izvođačem Željkom Samardžićem, da 31.12.2019.godine, peva na Trgu kralja Milana za nišlije koje bi Novu godinu čekale na trgu. 

Ovakva manifestacija je tradicija u mnogim gradovima sveta i Srbije, u Nišu se održava već dugi niz godina. Međutim, ove godine kao i nekoliko prethodnih, stanje u gradu nije kao što je nekada bilo. Građani sve teže žive, plate i penzije su sramotno male, a troškovi života rastu. Puno je nezaposlenih i zaposlenih "na crno". Takođe, kako se za doček Srpske Nove godine, održava koncert u parku Svetog Save, smatram da je sasvim dovoljno da ove godine građani proprate samo ovu manifestaciju, nema potrebe da se za dve nedelje organizuje i plaća doček dve Nove godine- rekao je Stanković. 

“S' druge strane, ima veliki broj teško obolele dece kao i onih u stanju socijalne potrebe.

Za njih novac prikuplja gospođa Marina Adamović, poznata kako u Nišu tako i u čitavoj Srbiji, Građani se trude da podrže akciju "čepovanje" i na taj način prikupe novac za invalidska kolica, kao i SMS porukama. Svi oni se zalažu da se sa ovih deset miliona dinara pomogne deci. 

Na Trgu bi mogle da pevaju niške muzičke grupe ili da se muzika sluša sa razglasa. 

Kako je Nova godina, Deda Mraz, paketići, radost i zabava za mališane, a koncert se održava pre svega za stariju populaciju, predlažem da grad Niš, sredstva iz budžeta, namenjena za proslavu na trgu, usmeri ka deci kojoj je pomoć najpotrebnija, a to bi im bio najlepši poklon za novu godinu”- zaključio je Stanković.                            

 

Komentara: 0


#   Niš   DS   Nova godina   Miodrag Stanković   humanitarna pomoć   doček   Trg kralja Milana   Marina Adamović
@demokrate @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima