Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе траже да се врати старосна граница за одлазак у пензију

rssBookmark and Share

Ниш 03.01.2020. Јужна Србија Инфо

"Демократска странка стоји на страни народа и пита представнике власти по ком моделу од 1. јануара 2020. године се продужава радни век за жене на 63 године. По “швајцарском“, као за повећање пензија, или“француском“, питају нишке демократе.

Нишке демократе траже да се врати старосна граница за одлазак у пензију

Саопштење преносимо у целости.

Навршава се осма година власти Српске напредне странке и треба да сагледамо резултате. Истине ради када су напредњаци дошли на власт 2012-те године, још су одзвањала обећања о повећању плата и пензија, запошљавању, бољем стандарду, бољем здравству, искорењавању мита и корупције и смањењу криминалитета. Одмах након преузимања власти, на челу са тада премијером а данас председником Александром Вучићем су усвојили Закон о раду по коме су радницима одузели сва права а газдама дали апсолутну моћ, да одређују плате, да отпуштају, да сами организују радно време и да ником не одговарају. Тако је почело. Даље су смањене плате и пензије, уведени су бележници, регрутовани извршитељи и енормно увећани порези"- рекао је Миодраг Станковић одборник и председник Градског одбора ДС Ниш. 

"У Нишу је ситуација још очигледнија. Већином гласова Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије аеродром Константин Велики је поклоњен на управљање Влади Србије а и приходи од ове ваздушне луке такође су преусмерене за Београд, на част одборницима који су гласали.

Имамо смањен број лица на евиденцији за запошљавање јер свакодневно један број људи одлази на рад преко границе са картом у једном смеру. Такође, власт је изменила методологију вођења евиденције запослених и незапослених лица. Довољно је да имате 2 радна дана у месецу, и ви сте за државу Србије запослено лице.

Константно је смањење не само људи него и села на југу Србије. Плате су упола мање него на северу земље, безбедност свих грађана је угрожена, на жалост имамо пример човека из Малче, повратника силоватеља, кога јури велики број полицајаца, војника, припадника тајне службе и грађана 15 дана. Директор полиције и министар Стефановић су још пре недељу дана рекли да је бегунац лоциран и ... потера још траје. Пазите за једним човеком- истакао је Станковић. 

"Од почетка ове 2020. године наше жене имају нови услов за одлазак у пензију, морају да напуне 63 године живота. У Француској је полиција употребила сузавац 02.01.2020. год. како би растерала демонстранте, који су протествовали због плана владе председника Емануела Макрона да старосну границу за одлазак у пензију повећа са 62 на 64 године. 

Тако драги грађани Србије, срећна Вам Нова 2020. година, јер требаће нам много среће, слоге и упорности да политички победимо Александра Вучића и Српску напредну странку, а напредној власти поручујемо да врати старосну границу људи за одлазак у пензију или ћемо да предложимо грађанима предлог реформи по“француском“моделу, да обучемо српске прслуке и сви изађемо на улице!" - закључио је Станковић. 


#   Ниш   ДС   полиција   пензије   Миодраг Станковић   аеродром Константин Велики
@demokrate @Mikica_S @NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима