Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: Бакљада гушење демократских слобода грађана

rssBookmark and Share

Ниш 02.05.2020. Јужна Србија Инфо

"Организовање бакљада у Нишу и широм Србије представља још један начин заплашивања народа и гушења његових демократских слобода" каже Миодраг Станковић, одборник ДС-а у нишком парламенту.

Станковић: Бакљада гушење демократских слобода грађана

Саопштење преносимо у целости.

“Организовање бакљада у Нишу и широм Србије представља још један озбиљан начин заплашивања народа и гушења његових демократских слобода. Народ има право да искаже бунт и нормална власт не би требало да на то реагује пироманским активностима  и организовањем параноичних изјава са озвучених кровова зграда. За њих ово је само једна игра и још једна утакмица. Разлика је у томе што ми плаћамо карте за ту утакмицу и дошли смо да навијамо и правимо буку док су они ушли са специјалним бесплатим пропусницама  и са пуно запаљивих бакљи, а имају и договор са полицијом да их не хапси чак и ако успут запале понешто, рекао је Миодраг Станковић, шеф одборничке групе ДС Ниш. 

“Након сто је организација Не Давимо Београд позвала јавност да искаже свој бунт  против власти прављењем организоване буке са својих тераса и прозора десила се снажна реакција.  Бука је била јака и снажна. Већина грађана је протествовала против власти. Други су изражавали негодовање због полицијског часа. Један број људи је то радио да би се подсетио младости и деведестих. Неко је једноставно био потиштен због читаве ситуације и желео је да то искаже. 

Међутим СНС је врло лично, параноично и озбиљно схватио ову буку.  Порука за грађане је да све што ви урадите, ми можемо јаче и горе. Ви можете да правите буку али ми можемо да палимо ватру. Ви можете да звиждите али ми можемо да са разгласом клеветамо кога пожелимо и то све без икаквих последица. Неће полиција ухапсити ових дана ниједног пиромана. Хапсиће новинарке које пишу о несташици медицинске опреме  и људе који крше полицијски час а нису чланови СНС а”-  истакао је Станковић. 

“Наставак гушења свих слобода становништа је у току. На Палилули у Нишу је било окупљено око 40 младића у току полицијског часа заједно са председником  те општине. 

Претпоставка је да су хтели да организују бакљаду на некој од околних зграда али су се након доласка полиције разишли. Нико није ухапшен, да ли то значи да сви актери ових дешавања имају дозволу за кретање у току полицијског часа?

Пре неколико дана у другом делу града је замало настао пожар због бакље која је пала на тенду једне радње. 

Ово организовано и неспонтано деловање чланова СНС представља још један пример агресивног понашања  које још више оптерећује уморно И сиромашно становништво. 

Параноична и непотребна реакција која је још један показатељ да нису више у стању да воде наш град Ниш И Србију”- закључио је Станковић. 


#   Ниш   ДС   СНС   полиција   Палилула ГО   Миодраг Станковић   Избори 2020   Коронавирус
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима