Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: 170 запослених остаје без посла због стечаја у бившем "Бенетону"

rssBookmark and Share

Ниш 29.04.2020. Јужна Србија Инфо

"Позивам хитно надлежне у граду Нишу и држави да предузму одговарајуће мере и спрече масовна отпуштања у фирми Тефил" стоји у саопштењу медијима, Миодрага Станковића шефа одборничке групе ДС-а у Нишу.

Станковић: 170 запослених остаје без посла због стечаја у бившем "Бенетону"

Саопштење преносимо у целости..

“Запослене у фирми "Тесил", која је зависна од Олимпиас групе (која је преузела посао од Бенетона) су се обратиле молбом за помоћ, с обзиром да су позване да потпишу Уговор о престанку рада, са образложењем да фирма иде у стечај због недостатка посла. 170 људи, претежно жена ће остати без посла, а с обзиром да су највећи број њих једине које раде у својим породицама, то значи да ће исто толико породица остати без прихода.  Руководство фирме каже да држава неможе да им помогне да задрже запослене.

Шта је са "економским мерама“ Владе Србије, које су најављене као „најбоље у Европи“? Да ли су обезбеђена средства за реализацију тих мера, или држава заробљена од стране СНС брине само како да за 100 евра обезбеди гласове да би остали на власти? Зар је битније да се обезбеде средста за куповину гласова него да се обезбеди опстанак фирми које запошљавају велики број људи? Фискални савет је већ рекао да ће тих најављених 100 евра по становнику, много више коштати грађане Србије, да ће морати да их враћају и то са каматом”- рекао је Миодраг Станковић, шеф одборничке групе ДС Ниш. 
“Тих 100 евра ће људи потрошити за неколико дана, плаћајући увећане рачуне за комуналне услуге, струју и др. А шта ће када потроше тај новац а остали су без посла? Да ли неко у власти размишља како да помогне људима да раде и зараде своје плате а не да чекају 100 евра које ће добити од државе?

Позивам хитно надлежне у граду и држави да предузму одговарајуће мере и спрече масовна отпуштања која следе након укидања ванредног стања, да се обезбеде средства која ће помоћи фирмама да опстану и задрже своје запослене”- закључио је Станковић. 

 


#   Ниш   ДС   Влада Републике Србије   Бенетон   Миодраг Станковић   Фискални савет   Коронавирус
@demokrate @Vlada_SR @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима