Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки напредњаци осуђују изјаву Весне Пешић - бивша политичарка каже да је хтела себе да убије и да није претила председнику

rssBookmark and Share

Ниш 18.01.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Градски одбор Српске напредне странке у Нишу у свом саопштењу медијима осуђује изјаву (твит) Весне Пешић, за коју кажу да је "позив на убиство" председника Александра Вучића. Пешићева то демантује, оправдањем да је у спорном твиту "хтела да убије себе".

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

У саопштењу кажу...

Градски одбор СНС Ниш најоштрије осуђује позив Весне Пешић на убиство председника Александра Вучића и подсећа да је опозиционарска "мајка грађанске Србије" већ једном својој земљи прижељкивала "румунски сценарио".

Сраман и скандалозан чин Весне Пешић, на који би надлежни органи требало хитно да реагују, јер позив на убиство председника у свакој земљи представља кривично дело, још један је показатељ карактера опозиције у Србији, која у убиству Александра Вучића, а не на изборима, види начин доласка на власт.

Раније данас, на мрежи Твитер, Весна Пешић је оставила поруку (твит) у којој каже..

“Хајде бре да вас видим шта ћете када се прогласи доживотним председником. Док твитераши безбрижно твитеришу. О томе не мислите. Ено га Путин баш то ради. Ако Брнабићка да оставку да знате – спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу...

Пешићева је навдени твит избрисала уз образложење, да ће њена намера да "убије себе", бити злоупотребљена на појединим медијима.

Политичка каријера

Пешић је током 1990-их година је била председница Грађанског савеза Србије. Након утапања Грађанског савеза Србије у Либерално-демократску партију 2007, које је Весна подржала, именована је за председницу Политичког савета ЛДП-а. Странку је напустила 7. априла 2011. године, због неслагања са њеним лидером Чедомиром Јовановићем.

Добитница је Награде за демократију из Вашингтона, награде „Андреј Сахаров“, коју јој је 1997. доделио Норвешки Хелсиншки Комитет и награде за демократију W. Averell Hariman, коју додељује Национални демократски институт из Вашингтона. Исте године је номинована за Нобелову награду за мир. Била је амбасадорка СР Југославије, а затим Србије и Црне Горе у Мексику од 2001. до 2005. године. Од 2007. до марта 2011. била је председница Политичког савета Либерално-демократске партије.

Била је народна посланица у Народној скупштини Републике Србије, у периоду од 1993. до 1997. и од 2007. до 2012. године

Она је 2012. изјавила да се повлачи из политике након истека посланичког мандата, а после парламентарних избора.


#   Ниш   СНС   претње   Александар Вучић   политика   Весна Пешић   Твитер
@sns_srbija @avucic @Twitter @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима