Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški naprednjaci osuđuju izjavu Vesne Pešić - bivša političarka kaže da je htela sebe da ubije i da nije pretila predsedniku

rssBookmark and Share

Niš 18.01.2020. Z.S. Južna Srbija Info

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu u svom saopštenju medijima osuđuje izjavu (tvit) Vesne Pešić, za koju kažu da je "poziv na ubistvo" predsednika Aleksandra Vučića. Pešićeva to demantuje, opravdanjem da je u spornom tvitu "htela da ubije sebe".

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

U saopštenju kažu...

Gradski odbor SNS Niš najoštrije osuđuje poziv Vesne Pešić na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića i podseća da je opozicionarska "majka građanske Srbije" već jednom svojoj zemlji priželjkivala "rumunski scenario".

Sraman i skandalozan čin Vesne Pešić, na koji bi nadležni organi trebalo hitno da reaguju, jer poziv na ubistvo predsednika u svakoj zemlji predstavlja krivično delo, još jedan je pokazatelj karaktera opozicije u Srbiji, koja u ubistvu Aleksandra Vučića, a ne na izborima, vidi način dolaska na vlast.

Ranije danas, na mreži Tviter, Vesna Pešić je ostavila poruku (tvit) u kojoj kaže..

“Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu...

Pešićeva je navdeni tvit izbrisala uz obrazloženje, da će njena namera da "ubije sebe", biti zloupotrebljena na pojedinim medijima.

Politička karijera

Pešić je tokom 1990-ih godina je bila predsednica Građanskog saveza Srbije. Nakon utapanja Građanskog saveza Srbije u Liberalno-demokratsku partiju 2007, koje je Vesna podržala, imenovana je za predsednicu Političkog saveta LDP-a. Stranku je napustila 7. aprila 2011. godine, zbog neslaganja sa njenim liderom Čedomirom Jovanovićem.

Dobitnica je Nagrade za demokratiju iz Vašingtona, nagrade „Andrej Saharov“, koju joj je 1997. dodelio Norveški Helsinški Komitet i nagrade za demokratiju W. Averell Hariman, koju dodeljuje Nacionalni demokratski institut iz Vašingtona. Iste godine je nominovana za Nobelovu nagradu za mir. Bila je ambasadorka SR Jugoslavije, a zatim Srbije i Crne Gore u Meksiku od 2001. do 2005. godine. Od 2007. do marta 2011. bila je predsednica Političkog saveta Liberalno-demokratske partije.

Bila je narodna poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u periodu od 1993. do 1997. i od 2007. do 2012. godine

Ona je 2012. izjavila da se povlači iz politike nakon isteka poslaničkog mandata, a posle parlamentarnih izbora.

Komentara: 0


#   Niš   SNS   pretnje   Aleksandar Vučić   politika   Vesna Pešić   Tviter
@sns_srbija @avucic @Twitter @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima