Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politička "prepucavanja" na relaciji SDS i SNS u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 05.11.2015. Južna Srbija Info

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu Socijaldemokratske stranke u Nišu, na kojoj je govorio novoizabrani predsednik GO Dragoslav Ćirković, izneto je niz kritika na račun aktuelne vlasti, a na koje je reagovao GO SNS-a u Nišu.

Politička "prepucavanja" na relaciji SDS i SNS u Nišu

Izveštaj sa konferencije zaštampu SDS-a i rakciju SNS-a prenosimo u celosti.

SDS Niš, 4.11.2015.

Novoizabrani predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke u Nišu, Dragoslav Ćirković, zajedno sa portparolom SDS Konstantinom Samofalovim, održao je danas konfernciju za medije na kojoj se zahvalio članovima, prijateljima i simpatizerima SDS-a u Nišu na ukazanom poverenju prilikom neposrednih izbora za predsednika, potpredsednike i druge organe SDS-a u Nišu.

„SDS je nakon ovih izbora konstituisao svih pet opštinskih odbora u Nišu. SDS je u Nišu uspela da za kratko vreme okupi mladost i iskustvo sa novom energijom u nameri da afirmišemo građanski Niš, kako bismo od ovog grada napravili veliki ekonomski i regionalni centar jugoistočne Srbije.“ izjavio je Ćirković i istakao da su se niškom SDS-u pridružili i oni koji do sada nisu bili stranački aktivni, a njih je oko 35 posto, dok je kao dokaz socijaldemokratske ideje SDS-a izneo i podatak da 50 posto članova čine žene, koje su izabrane i na tri od četiri potpredsednička mesta u GrO SDS, a „30 posto članova je mlađe od 30 godina što nam uliva sigurnost da smo na dobrom putu“.

Ćirković se osvrnuo i na katastrofalnu društvenu i ekonomsku situaciju u gradu Nišu, a kao dokaz izneo da je „40.000 nišlija nezaposleno od čega oko 20.000 nezaposlenih čine mladi“.
„Niš je postao grad neizvesnosti, grad u kom 30 posto mladih ima strah od siromaštva, zbog čega mladi sve više odlaze iz Niša.“ istakao je Ćirković i ponovio da će ova vlast ostati upamćena po jednom semaforu, nekoliko pešačkih prelaza i raskopanim ulicama, napominjući da je Niš u vreme Borisa Tadića dobio 6.000 novih radnih mesta, uz realizaciju više bitnih infrastrukturnih objekata.

Portparol SDS Konstantin Samofalov je tokom konferencije podsetio da se „za vreme ove vlasti svake godine beleži pad prosečne plate, što nije zabeleženo od 2001.godine“ i dodao da su investicije na rekordno niskom nivou i da su tri puta niže od onih iz vremena Borisa Tadića, te da „sadašnja vlast samo dovršava investicije dogovorene u Tadićevo vreme“. On je ovom prilikom rekao i da „uprkos medijskoj cenzuri od strane vlasti, građani moraju znati ove činjenice, koje vlast uspešno prikriva, jer vlast u srbiji vlada kroz medijske obmane“.

Reakcija GO SNS Niš (Saopštenje) 5.11.2015.

Srpska napredna stranka saopštava da građani Niša i cele Srbije odlično znaju da je upravo pod vladavinom režima Borisa Tadića i njegovih poslušnika naša država pokradena, uništena i opljačkana, a građani dovedeni do ivice egzistencije.Zato zvuči krajnje lažno i licemerno kada nam o ekonomiji govore oni koji su, preko pljačkaških privatizacija i raznih drugih sumnjivih kombinacija, pokrali narodne pare, upropastili i zatvorili na stotine nekada zdravih i uspešnih firmi, a armiju ljudi ostavili i bez plata o kojima toliko vole da pričaju, ali i bez bilo kakvog posla i nade da te plate mogu da zarade.

Danas, nakon dužeg vremena, u Srbiji se beleži rast BDP, kurs dinara je stabilan, fiskalni deficit je pod kontrolom, zaposlenost raste i otvaraju se nova radna mesta. Reformske mere Vlade za ozdravljenje države pobrale su pohvale svih međunarodnih insitucija, među kojima i MMF-a i Svetske banke.

Vlada Republike Srbije, predvođena Aleksandrom Vučićem, svakodnevno se bori za oporavak devastirane privrede Srbije, za investicije i nova radna mesta. I što je najvažnije, za razliku od Tadićevog režima koji je varao, lagao i otimao od naroda, bori se za veće plate i bolji život svih građana.

SLUŽBA ZA INFORMISANjE 
SRPSKA NAPREDNA STRANKA GO NIŠ

Komentara: 0


#   Niš   SNS   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   investicije   Boris Tadić   Dragoslav Ćirković   politika   radna mesta   SDS   saopštenje     reakcija   Konstantin Samofalov
@sns_srbija @avucic @Vlada_SR @socdemstranka @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima