Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова снага за раднике, ратнике и сељаке

rssBookmark and Share

23.03.2013.

После конвенције у Београду, одржаној 1. марта у Сава Центру, одржана је и конвенција "Националног покрета" у Нишу под слоганом "Искрено и одговорно за Србију."

Нова снага за раднике, ратнике и сељаке

Више од 600 људи присуствовало је конвенцији и оснивању Националног покрета којег чине Уједињена сељачка странка и Покрет ветерана Србије.Поред многобројних гостију из целе Србије овом догађају присуствовали су и Бранислав Јовановић лидер УРС-а у Нишу, начелник Нишавског округа Александар Цветковић, народна посланица СПС-а Ивана Динић, заменик председника Скупштине града Ниша Ненад Станковић, Већник града Ниша и члан извршног одбора УРС-а Михајло Здравковић као и многи други.

Јавности је данас представљен програм будуће политичке снаге у Србији која ће заступати искључиво интересе радника, ратника и сељака.Овај наш простор је одувек био место сукоба цивилизације. Оно о чему морамо да бринемо је прво социјални програм, дакле морамо да поправимо животни стандард сваког нашег појединца, сваког члана наше државе. То морамо да урадимо одмах тако што ћемо престати да се отуђујемо једни од других. Наш циљ је да овај народ ставимо где му је и место и створимо патриотски блок који ће окупити велики број присталица- рекао је Слободан Димитријевић, председник Националног покрета.

Народни посланик Покрета ветерана Саша Дујовић истакао је да је Савез једина аутентична страна која заступа интересе ратника и да је тај савез отворен за све. Такође је рекао да је Покрет ветерана потписао споразум са партијом ветерана Русије, која подржава Јединствену Русију Владимира Путина.Ми из Покрета ветерана смо се одлучили да се ветерани више цене. Ми од вас тражимо шансу да спроведемо програм, а ви ћете од нас добити шансу да вам буде боље.

Према речима председника Уједињене сељачке странке Милије Милетића посланици у парламенту ће бити ти који ће помоћи пољопривредницима да имају боље услове.Циљ Уједињене сељачке странке је стварање бољих услова живота људи на селу. Здрава храна је приоритет приоритета јер се она таква и производи у нашим крајевима. У Скупштини имамо само једног представника сељака, Марјана Ристичевића, али било би много боље да их буде још више и да уз њихову помоћ, људима који живе на селу и од села, приуштимо боље услове живота.

Уз краткометражни филм који говори о почетку оснивања Савеза приређен је и културно-забавни програм.Наредни скуп биће организован такође на југу Србије.


#   Милија Милетић   Ивана Динић   Александар Цветковић   Ненад Станковић   Михајло Здравковић   Бранислав Јовановић   Саша Дујовић   Покрет Ветерана   Слободан Димитријевић   Уједињена сељачка странка УСС   здрава храна   социјални програм
@seljacka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима