Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Део опозиције критикује безбедносну ситуацију у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 05.08.2019. Јужна Србија Инфо

Прошле суботе у Нишу је одржана још једна "Нишка зона слободе", на којој су представници Нове и Народн странке говорили о безбедносној ситуацији у граду.

Део опозиције критикује безбедносну ситуацију у Нишу

Саопштење преносимо у целости..

Опште стање безбедности у Нишу не може се аналитички сагледати због немогућности да се добију званични статистички подаци који се воде како у МУП Р.Србије ПУ Ниш тако и подаци који се налазе у надлежности сектора за Ванредне сиутације и Тужилаштва у Нишу.

На основу података до који се може доћи праћењем средстава јавног информисања како локалних тако и републичких, стиче се утисак да је укупно стање безбедности на подручју ПУ Ниш задовољавајуће.

Наравно да је тај устисак добијен на основу опште пропаганде коју спроводи владајућа коалиција на челу са СНС-ом, користећи апсолутну доминацију у средствима информисања.

Оно што је опозицији онемогућено да јавно изнесе преко средстава јавног информисања јесу сасвим рационална питања на која до данас нису дати конкретни одговори надлежних државних институција.

Једно од основих питања јесте, да је после великог броја паљења аутомобила, остало неразјашњено да ли се радило о обрачуну у криминалним круговима или се радио о најпримитивнијем облику политичке борбе у клановима владајуће коалиције.

Неразјашњено паљење службеног аутомобила заменика начелника центра БИА у Нишу баца сенку на укупан рад свих служби безбедности које обављају своју законску делатност на подручју града Ниша и околних општина.

Трговина наркотицима на територији града Ниша и околних општина по званично доступним подацима као да не постоји а у реалном животу смо актери сталног повећавања броја корисника наркотика у свим облицима. Извештаји о запленам по 1 до 5 грама наркотика, који се невешто у жаргону називају „тешке дроге“ показује да полицијски службениц ПУ Ниш немају потпуни увид у стварно стање трговине опијатима. Немогућност да се постави јавно питање и отовори стварна дебата о проблемима полицијских службеника у остваривању циљева предвиђених Планом активности ПУ Ниш, показује колики је заправо доминантан утицај политике коју спроводи акутелна власт у односу на стварне интересе грађана нашег града и околних општина.

Учестали акциденти на железничким прелазима од који је један у непосредној прошлости однео велики број недужних жртава указује да синхронизовано деловање надлежних иснтитуција  задужених за функционисање саобраћаја, како железничког тако и друмског, није на одговорајућем нивоу који обезбеђује сигурност учесника у саобраћају. То питање које би требало бити отворено у јасној дебати између политичких чинилаца власти и опозиције онемогућено је блокадом медија за представнике опозиције. Власт у својим штурим обраћањима већину проблема пребацује на бившу владајућу гарнитуру,  иако је већ 7 година на власти.

Једно од битних питања која до сада нису добила прави одговор је и велики пожар који је избио у центру града на позицији диспечерског центра електро дистрибуције због кога је тада цео град био без струје. Нити се знају прави узроци избијања пожара нити стварна настала штета. Власт је искреирала причу да је пожар изазвао скитница паљењем цела гардеробе у контејнеру а да се пожар пренено вентилациони системом на четври спрат, делује јако неуверљиво и оставља многа отоворена питања стручног карктера. Насталу штету су поднели порески обвезници града Ниша и стога имају и право да знају истину.

 

Коментара: 0


#   Ниш   безбедност   Нова странка   ПУ Ниш   без струје   Савез за Србију   Нишка зона слободе
@NovaStranka @SavezZaSRB @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима