Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deo opozicije kritikuje bezbednosnu situaciju u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 05.08.2019. Južna Srbija Info

Prošle subote u Nišu je održana još jedna "Niška zona slobode", na kojoj su predstavnici Nove i Narodn stranke govorili o bezbednosnoj situaciji u gradu.

Deo opozicije kritikuje bezbednosnu situaciju u Nišu

Saopštenje prenosimo u celosti..

Opšte stanje bezbednosti u Nišu ne može se analitički sagledati zbog nemogućnosti da se dobiju zvanični statistički podaci koji se vode kako u MUP R.Srbije PU Niš tako i podaci koji se nalaze u nadležnosti sektora za Vanredne siutacije i Tužilaštva u Nišu.

Na osnovu podataka do koji se može doći praćenjem sredstava javnog informisanja kako lokalnih tako i republičkih, stiče se utisak da je ukupno stanje bezbednosti na području PU Niš zadovoljavajuće.

Naravno da je taj ustisak dobijen na osnovu opšte propagande koju sprovodi vladajuća koalicija na čelu sa SNS-om, koristeći apsolutnu dominaciju u sredstvima informisanja.

Ono što je opoziciji onemogućeno da javno iznese preko sredstava javnog informisanja jesu sasvim racionalna pitanja na koja do danas nisu dati konkretni odgovori nadležnih državnih institucija.

Jedno od osnovih pitanja jeste, da je posle velikog broja paljenja automobila, ostalo nerazjašnjeno da li se radilo o obračunu u kriminalnim krugovima ili se radio o najprimitivnijem obliku političke borbe u klanovima vladajuće koalicije.

Nerazjašnjeno paljenje službenog automobila zamenika načelnika centra BIA u Nišu baca senku na ukupan rad svih službi bezbednosti koje obavljaju svoju zakonsku delatnost na području grada Niša i okolnih opština.

Trgovina narkoticima na teritoriji grada Niša i okolnih opština po zvanično dostupnim podacima kao da ne postoji a u realnom životu smo akteri stalnog povećavanja broja korisnika narkotika u svim oblicima. Izveštaji o zaplenam po 1 do 5 grama narkotika, koji se nevešto u žargonu nazivaju „teške droge“ pokazuje da policijski službenic PU Niš nemaju potpuni uvid u stvarno stanje trgovine opijatima. Nemogućnost da se postavi javno pitanje i otovori stvarna debata o problemima policijskih službenika u ostvarivanju ciljeva predviđenih Planom aktivnosti PU Niš, pokazuje koliki je zapravo dominantan uticaj politike koju sprovodi akutelna vlast u odnosu na stvarne interese građana našeg grada i okolnih opština.

Učestali akcidenti na železničkim prelazima od koji je jedan u neposrednoj prošlosti odneo veliki broj nedužnih žrtava ukazuje da sinhronizovano delovanje nadležnih isntitucija  zaduženih za funkcionisanje saobraćaja, kako železničkog tako i drumskog, nije na odgovorajućem nivou koji obezbeđuje sigurnost učesnika u saobraćaju. To pitanje koje bi trebalo biti otvoreno u jasnoj debati između političkih činilaca vlasti i opozicije onemogućeno je blokadom medija za predstavnike opozicije. Vlast u svojim šturim obraćanjima većinu problema prebacuje na bivšu vladajuću garnituru,  iako je već 7 godina na vlasti.

Jedno od bitnih pitanja koja do sada nisu dobila pravi odgovor je i veliki požar koji je izbio u centru grada na poziciji dispečerskog centra elektro distribucije zbog koga je tada ceo grad bio bez struje. Niti se znaju pravi uzroci izbijanja požara niti stvarna nastala šteta. Vlast je iskreirala priču da je požar izazvao skitnica paljenjem cela garderobe u kontejneru a da se požar preneno ventilacioni sistemom na četvri sprat, deluje jako neuverljivo i ostavlja mnoga otovorena pitanja stručnog karktera. Nastalu štetu su podneli poreski obveznici grada Niša i stoga imaju i pravo da znaju istinu.

 

Komentara: 0


#   Niš   bezbednost   Nova stranka   PU Niš   bez struje   Savez za Srbiju   Niška zona slobode
@NovaStranka @SavezZaSRB @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}