Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одборници на силу покушали да уђу у општину и одрже седницу

rssBookmark and Share

Пирот 07.12.2014. Јужна Србија Инф/РТС

Деветнаест одборника Скупштине општине Пирот покушало је да уђе у зграду општине и одржи ванредну седницу на којој би се расправљало о ситуацији у "Првом мају Аха Мури".

Одборници на силу покушали да уђу у општину и одрже седницу

Од надлежних служби општине добили су обавештење да из формално-техничких разлога одржавање седнице није могуће, те им стога није омогућено да уђу у салу Скупштине општине, јављаРТС.

Начелник пиротског округа  Димитрије Видановић, омогућио је одборницима да за седницу користе салу пиротског Управног округа.

Седницу је отворио Бобан Ранђеловић, шеф одборничке групе СНС-а, након чега су одборници чекали да се појави секретар скупштине, како би поделио материјал одборницима и утврдио да су испуњени услови за идржавање седнице.

У сали пиротског округа били су и радници "Првог маја АХА Муре", који су чекали да добију одговор да ли ће локална самоуправа и државни органи предузети нешто, како би се решила неизвесна судбина 1.300 радника.

Секретар Скупштине општине Пирот је у телефонском разговору обавестио окупљене одборнике да није у могућности да дође на седницу и да одборници могу да дођу у општинску зграду у понедељак, ради даљег договора. Одборници су присутним новинарима рекли да је сеница у току и да ће тако бити све док  општинске службе не омогуће да се она одржи и заврши како налаже  пословник о раду.

Међу 19 одборника који су потписали иницијативу за сазивање ове седнице су опозициони одборници СНС-а, али и неколико одборника који подржавају владајућу већину.

Председник општине Пирот Владан Васић изјавио је да се о сазивању седнице и законитости брине секретар Скупштине општине, који је јуче обавесто одборнике да седница не може да се одржи, јер нема 19 потписа, те самим тим скупштина није ни сазвана.

Васић додаје да је потребан кворум да седница почне са радом 29 одборника. Сва остала окупљања су у форми политичке трибине, наглашава Васић и додаје да ће на наредној редовној седници Скупштине општине једна од тачака бити информација о стању пиротске привреде.


#   Пирот   СНС   Први Мај Пирот   Бобан Ранђеловић   Владан Васић   председник општине   АХА Мура   одборници   локална самоуправа   Димитрије Видановић
@sns_srbija @kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима