Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пиротски СНС тражи хитну седницу СО о "Првом Мају"

rssBookmark and Share

Пирот 29.10.2014.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке Димитрије Видановић позвао је на данашњој конференцији за новинаре локалну власт да хитно сазове ванредну седницу СО Пирот на којој би се расправљало о решавању проблема у коме се налази компанија “АХА Мура Први мај”, чији радници тренутно штрајкују глађу.

Пиротски СНС тражи хитну седницу СО о "Првом Мају"

- Тражимо од СО Пирот и челника локалне самоуправе хитно сазивање ванредне скупштине СО Пирот на којој желимо да разјаснимо све проблеме и утврдимо све чињенице у вези са  приватизацијом компаније Први мај, која се показала после две године као лоша. Не може локална самоуправа да буде нема на оно што се дешава и дешавало у Првом мају. И то ће бити, надамо се, прилика да грађани Пирота, пре свега радници Првог маја, чују шта се све дешавало око те приватизације - наводи Видановић

Не може један човек који води локалну самоуправу и који је директно учествовао у приватизацији, да не изађе пред раднике и грађане Пирота и каже шта се то конкретно дешавало око те приватизације, поготво када знамо да је он поникао у „Првом мају“ и да је фабрика плаћала у једном тренутку и његово школовање. Са друге стране, имамо човека испред локалне самоуправе који је делегиран да прима раднике, разговара са министарствима, а нема ни професију ни занимање из ранијег периода које ће га делегирати да учествује у решавању тако крупног проблема. Да је председник општине и тадашњи министар за привреду Млађан Динкић учествовао у приватизацији показују бројни документи до којих смо и ми дошли па се ту на једном меморандуму налазе потписи и Владана Васић, и Млађана Динкића и власнице АХА Муре - казао је Видановић и позвао новинаре да од Општине Пирот затраже и дођу у посед таквог документа.

Видановић је нагласио да држава неповлачењем гаранција и даље чини све у циљу проналажења решења за раднике без обзира на грешке које је неко починио у прошлости и позвао раднике који штрајкују глађу да прекину штрајк.

- Позивамо раднике да прекину штрајк глађу због себе и својих породица и апелујемо на здравствене службе да прате њихово здравствено стање како би се избегле катастрофалне последице – поручио је шеф одборничке групе СНС у СО Пирот.

 


#   Пирот   СНС   Први Мај Пирот   Млађан Динкић   председник општине   АХА Мура   локална самоуправа   штрајк глађу   Димитрије Видановић   Први мај
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима