Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозиција блокирала скупштинску говорницу

rssBookmark and Share

27.08.2012. Autor : Agencija Beta

Одборници и шефови пет опозиционих одборничких група у Скупштини града Лесковца блокирали су данас скупштинску говорницу због одлуке председника да им ускрати право на јављање за реч по основу повреде пословника.

Опозиција блокирала скупштинску говорницу

Шефови одборничких група су претходно сат и по користили прилику за излазак за говорницу по основу пословника, па је председник Живојин Стефановић из Социјалистичке партије Србије (СПС) оценио да је прошло време предвидјено за рекламирање пословника.

Скупштинску говорницу блокирали су представници Српске напредне странке, Уједињених региона Србије, Нове Србије, Покрета снага Србије и Демократске странке Србије.

Док су шефови одборничких група рекламирали пословник, одборници тих странака су били ван скупштинске сале, али су ушли оног тренутка када је председник ускратио право на рекламирање пословника.

Седница није прекинута, већ је Стефановић кренуо са радом по дневном реду. Прва тачка дневног реда је верификација мандата нових одборника, а у раду локалног парламента учествује 39 одборника Демократске странке (ДС) и странака окупљених око СПС-а.

Пет опозиционих странака, које себе називају Спасовданском коалицијом, данашње заседање су раније најављивали као "Дан Д", односно промену власти у којој не би била само ДС, која има 22 од укупно 75 одборника.

На самом почетку седнице, међутим, видело се да Спасовданска коалиција не располаже довољним бројем одбрника за промену власти, односно да има подршку 36 од 75 одборника Скупштине града Лесковца.

После потврђивања мандата, Стефановић је дао кратку паузу.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима