Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Перишић: Јединство у нишком СНС-у због локалних избора

rssBookmark and Share

30.07.2015. Блиц,Танјуг, Јужна Србија Инфо

"Јединство у Српској напредној странци (СНС) у Нишу изузетно је важно да би се спремно изашло на предстојеће локалне изборе" рекао је данас члан Председништва СНС-а и градоначелник Ниша.

Перишић: Јединство у нишком СНС-у због локалних избора

Поводом најаве да у Нишу највероватније неће бити спроведени унутарстраначки избори и предлога потпредседника напредњака Игора Мировића да због проблема у нишком СНС-у све активности буду у надлежности повереништва које ће за свој рад одговарати централи странке, Перишић је рекао да жели да рад људи у СНС у Нишу буде тај који ће определити грађане да на изборима гласају за ту опцију.

"На предстојећим локалним изборима треба остварити добар резултат", рекао је Перишић "Тањугу", подсећајући да је СНС у Нишу имао добар резултат и 2012. и 2014. године.

Градски и општински одбори СНС у Нишу, због подела, распуштени су марта ове године, а чланство је о тој одлуци обавестио председник Извршног одбора Радомир Николић који је тада рекао да врх странке не може да трпи сталне свађе у нишком СНС.

Крајем априла за координатора СНС у Нишу именован је Милан Станојковић и странка сада функционише на нивоу повереништва.

На основу читавог развоја догађаја Мировић је, како су пренели неки медији, оценио како је стање у Нишу најтеже у односу на остале општинске и градске организације у Србији.

"У Нишу је најкомликованија ситуација, јер се за челне функције бори више људи који имају оштро супротстављене ставове, а озбиљно су нарушени и међуљудски односи.

Моја процена је да је најцелисходније да градом управљају људи који не припадају ниједној струји.

То морамо да урадимо, јер је један од главних страначких приоритета победа на градским изборима у Нишу", рекао је Мировић.

И лидер СНС Александар Вучић приликом недавне посете Нишу рекао је да је протеклих годину дана било међусобних размирица на локалу, али да је то време прошло.

"Проблем је у томе што су се свађали годину дана и значајно време губили у међусобним расправама, али верујем да је то време и иза нас и њих, и верујем да ће још значајније прионути на посао и донети још боље резултате...морају да разумеју да је њихов посао да се баве искључиво грађанима, а не собом и својим проблемима", истакао је тада Вучић.

Странка, која сада функционише на нивоу повереништава, треба да буде у служби интереса грађана као странка која ужива највећу популарност - највише због свог лидера Александра Вучића, закључио је Перишић.


#   СНС   Александар Вучић   Зоран Перишић   Општински одбор   Радомир Николић   Милан Станојковић   локални избори   унутарстраначки избори
@sns_srbija @avucic @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима