Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Подношење изборних листа до 5. јуна у поноћ

Bookmark and Share

11.05.2020. Јужна Србија Инфо

Републичка изборна комисија (РИК) донела је на данашњој седници Решење о наставку спровођења изборних радњи за парламентарне изборе, који ће бити одржани 21. јуна, и утврдила да је рок за подношење изборних листа до 5. јуна у поноћ.

Подношење изборних листа до 5. јуна у поноћ

Парламентарни избори расписани су 4. марта за 26. април, али су због увођења ванредног стања 15. марта, због коронавируса, прекинуте све изборне радње.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић истакао је да се поменутим решењем настављају спровођења изборних радњи у поступку спровођења избора за народне посланике, посланике Скупштине Аутономне Покрајине Војводине и одборнике скупштина општина и градова.

На данашњој седници донет је и Роковник за обављање изборних радњи, те је тако рок за подношење изборних листа до 5. јуна у поноћ, а проглашење изборне листе мора бити у року од 24 сата од часа пријема изборне листе, ако испуњава услове.

Утврђивање и објављивање изборне листе у "Службеном гласнику Републике Србије" мора бити најкасније до 10. јуна, у 24 часа.

Подношење захтева општинској и градској управи за упис у бирачки списак, односно промене у бирачком списку, могуће су до закључења бирачког списка – 5. јуна.

Подношење захтева Министарству државне управе и локалне самоуправе за упис у бирачки списак, односно за промену у бирачком списку по његовом закључењу, биће омогућено од 6. до 17. јуна.

Предизборна тишина, односно забрана изборне пропаганде, почиње од 18. јуна у поноћ и трајаће до затварања бирачких места, 21. јуна, у 20 часова.

Oтварање бирачких места и гласање биће 21. јуна, од 7 до 20 часова.

Утврђивање резултата гласања на бирачком месту и достављање материјала РИК-у мора бити најкасније до 22. јуна, у 14 часова, док утврђивање резултата у РИК-у мора бити најкасније до 25. јуна, у 20 часова.

Резултати избора у "Службеном гласнику " биће објављени 25. јуна.

Коментара: 0


#   РИК   политика   Избори 2020
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима