Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Покрет за преокрет" критикује Републичку дирекцију за имовину због огласа за продају 11 објеката у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 11.09.2020. Јужна Србија Инфо

У свом допису медијима, Градски одбор Покрета за преокрет Ниш оцењује недомаћинском продају 11 пословних објеката у Нишу, без да су се за то питани грађани Ниша, и да се претходно испитала могућност да се они пренамене за нужне потребе Нишлија.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Саопштење преносимо у целости...

Републичка дирекција за имовину расписала је ових дана оглас за продају 68 објеката и пословних простора широм Србије, међу којима је један комплекс и 11 пословних простора у Нишу.

Чињеница да Нишлије нису ништа питане, па није искључено да ће у тим објектима ускоро бити отворене коцкарнице или казина. Да ли су ту потребе грађана Ниша којима фали пет вртића за 2.300 деце, који сваке године остану „испод црте“ и чији родитељи морају да се сналазе за чување деце. Неки од тих објеката који се продају могли су бити пренамењени за дечје вртиће.

  • Ниш је прво морао да "поклони" свој аеродром „ да би му се помогло“ , као да Ниш није у Србији. Ниш одавно од СНСа добија обавезе, а све оно што би могло бити профитабилно иде „великим СНС играчима ван Ниша“. Питамо Републичку дирекцију за имовину како се нису сетили да Нишу недостаје пет вртића. Један објекат који се продаје на Тргу „14 октобра“ бр. 4 има 344 м2 и могао би да се реконструише и да прими нашу децу. Или је боље да ту буде коцкарница, а да приходи од тога иду у сулуде пројекте бехатонирања Ниша. Знате ли господо да је цена приватних вртића преко 15.000 динара месечно, а да већина Нишлија не прима плату која би могла да покрије приватни вртић за двоје деце истиче Ирена Игић, председник Градског одбора Покрета у Нишу.

Игић додаје да је градска власт са Дирекцијом могла да усагласи да се део објеката искористи за потребе предшколских установа, здравства, образовања или бриге о старима, а да се новац од продаје преосталих објеката намени за уређење ових објеката и за друге нужне потребе Нишлија. – На жалост Нишлије нико ништа не пита, а нова нелегална власт настала на основу лажних избора, мисли само на страначке интересе. Није случајно што је јуче у Београду продат симбол града, зграда Београђанке, а да Ниш крчми своју имовину- закључује Игић.


#   Ниш   имовина   продаја   лицитација   Покрет за Преокрет   Републичка дирекција за имовину
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима