Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Pokret za preokret" kritikuje Republičku direkciju za imovinu zbog oglasa za prodaju 11 objekata u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 11.09.2020. Južna Srbija Info

U svom dopisu medijima, Gradski odbor Pokreta za preokret Niš ocenjuje nedomaćinskom prodaju 11 poslovnih objekata u Nišu, bez da su se za to pitani građani Niša, i da se prethodno ispitala mogućnost da se oni prenamene za nužne potrebe Nišlija.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Saopštenje prenosimo u celosti...

Republička direkcija za imovinu raspisala je ovih dana oglas za prodaju 68 objekata i poslovnih prostora širom Srbije, među kojima je jedan kompleks i 11 poslovnih prostora u Nišu.

Činjenica da Nišlije nisu ništa pitane, pa nije isključeno da će u tim objektima uskoro biti otvorene kockarnice ili kazina. Da li su tu potrebe građana Niša kojima fali pet vrtića za 2.300 dece, koji svake godine ostanu „ispod crte“ i čiji roditelji moraju da se snalaze za čuvanje dece. Neki od tih objekata koji se prodaju mogli su biti prenamenjeni za dečje vrtiće.

  • Niš je prvo morao da "pokloni" svoj aerodrom „ da bi mu se pomoglo“ , kao da Niš nije u Srbiji. Niš odavno od SNSa dobija obaveze, a sve ono što bi moglo biti profitabilno ide „velikim SNS igračima van Niša“. Pitamo Republičku direkciju za imovinu kako se nisu setili da Nišu nedostaje pet vrtića. Jedan objekat koji se prodaje na Trgu „14 oktobra“ br. 4 ima 344 m2 i mogao bi da se rekonstruiše i da primi našu decu. Ili je bolje da tu bude kockarnica, a da prihodi od toga idu u sulude projekte behatoniranja Niša. Znate li gospodo da je cena privatnih vrtića preko 15.000 dinara mesečno, a da većina Nišlija ne prima platu koja bi mogla da pokrije privatni vrtić za dvoje dece ističe Irena Igić, predsednik Gradskog odbora Pokreta u Nišu.

Igić dodaje da je gradska vlast sa Direkcijom mogla da usaglasi da se deo objekata iskoristi za potrebe predškolskih ustanova, zdravstva, obrazovanja ili brige o starima, a da se novac od prodaje preostalih objekata nameni za uređenje ovih objekata i za druge nužne potrebe Nišlija. – Na žalost Nišlije niko ništa ne pita, a nova nelegalna vlast nastala na osnovu lažnih izbora, misli samo na stranačke interese. Nije slučajno što je juče u Beogradu prodat simbol grada, zgrada Beograđanke, a da Niš krčmi svoju imovinu- zaključuje Igić.


#   Niš   imovina   prodaja   licitacija   Pokret za Preokret   Republička direkcija za imovinu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima