Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Политички преврат: СНС власт у Мерошини, више није СНС и није власт!

rssBookmark and Share

Мерошина 10.04.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Нову-стару власт у Мерошини сада чине две Групе грађана, Демократска Странка и Јединствена Србија.

Бојан Нешић, Фото: Јужна Србија, архива
Бојан Нешић, Фото: Јужна Србија, архива

Није једини случај на југу Србије да локални челници Српске напредне странке разочарани јер нису стављени нити на једну листу за предстојеће изборе, оснују групу грађана и на тај начин учествују у предизборној трци.

На такав потез се одлучио и Бојан Нешић (СНС), председник Општине Мерошина.

На ванредној седници, одржаној 7. априла СО Мерошина, дошло је до политичког заплета и уместо да напредњаци и социјалисти смене непослушне напредњаке и социјалисте, међу њима и председника општине Нешића, који је пре месец  дана формирао ГГ "МЕРОШИНА 2020" и председника СО (СПС) такође ГГ, смењени су заменици председника из њихових редова (иницијатори смене).

Одборници СНС-а и СПС-а су поднели захтев за смену председника Општине и Скупштине Мерошина на ванредној седници, али како су надгласани од стране нове већине, две групе грађана, Јединствене Србије и Демократске странке, овај локални политички преврат није прошао.

Било како било, на седници СО Мерошина, формирана је нова скупштинска већина коју чине одборници ДС-а, ЈС-а, ЗСС-а, као и бивши одборници СНС-а и СПС-а који сада чине одборничку групу „МЕРОШИНА 2020“.

За председника општине изабран је нови-стари председник Бојан Нешић (ГГ), за заменика председника општине изабран је Никола Недељковић из ДС-а, за преседника скупштине општине изабран је Горан Микић (ГГ), а за заменика председника скупштине општине изабран је Славиша Стевић из ДС-а. 


#   ДС   СПС   СНС   Мерошина   председник општине   смена власти   Бојан Нешић   Горан Микић   Скупштина општине   група грађана   Јединствена Србија   избори 2016   Никола Недељковић  
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @JS_domacinski @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима