Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Politički prevrat: SNS vlast u Merošini, više nije SNS i nije vlast!

rssBookmark and Share

Merošina 10.04.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Novu-staru vlast u Merošini sada čine dve Grupe građana, Demokratska Stranka i Jedinstvena Srbija.

Bojan Nešić, Foto: Južna Srbija, arhiva
Bojan Nešić, Foto: Južna Srbija, arhiva

Nije jedini slučaj na jugu Srbije da lokalni čelnici Srpske napredne stranke razočarani jer nisu stavljeni niti na jednu listu za predstojeće izbore, osnuju grupu građana i na taj način učestvuju u predizbornoj trci.

Na takav potez se odlučio i Bojan Nešić (SNS), predsednik Opštine Merošina.

Na vanrednoj sednici, održanoj 7. aprila SO Merošina, došlo je do političkog zapleta i umesto da naprednjaci i socijalisti smene neposlušne naprednjake i socijaliste, među njima i predsednika opštine Nešića, koji je pre mesec  dana formirao GG "MEROŠINA 2020" i predsednika SO (SPS) takođe GG, smenjeni su zamenici predsednika iz njihovih redova (inicijatori smene).

Odbornici SNS-a i SPS-a su podneli zahtev za smenu predsednika Opštine i Skupštine Merošina na vanrednoj sednici, ali kako su nadglasani od strane nove većine, dve grupe građana, Jedinstvene Srbije i Demokratske stranke, ovaj lokalni politički prevrat nije prošao.

Bilo kako bilo, na sednici SO Merošina, formirana je nova skupštinska većina koju čine odbornici DS-a, JS-a, ZSS-a, kao i bivši odbornici SNS-a i SPS-a koji sada čine odborničku grupu „MEROŠINA 2020“.

Za predsednika opštine izabran je novi-stari predsednik Bojan Nešić (GG), za zamenika predsednika opštine izabran je Nikola Nedeljković iz DS-a, za presednika skupštine opštine izabran je Goran Mikić (GG), a za zamenika predsednika skupštine opštine izabran je Slaviša Stević iz DS-a. 


#   DS   SPS   SNS   Merošina   predsednik opštine   smena vlasti   Bojan Nešić   Goran Mikić   Skupština opštine   grupa građana   Jedinstvena Srbija   izbori 2016   Nikola Nedeljković  
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @JS_domacinski @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima