Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Последња седница СГ Ниша: Инфраструктурни пројекти приоритет и у 2023. години

rssBookmark and Share

Ниш 28.12.2022. Јужна Србија Инфо

На последњој овогодишњој седници Скупштине града Ниша, градоначелница Ниша Драгана Сотировски изјавила је данас да ће инфраструктурни пројекти бити приоритет и у 2023. години, као и да ће бити настављени радови на изградњи и реконструкцији улица, водоводне и канализационе мреже и спортске инфраструктуре у граду.

Све што смо радили током ове и што планирамо да урадимо у 2023. години, радили смо ослушкујући потребе грађана, све оно што су предлагали током пријема грађана и што су делегирале градске општине, рекла је она медијима током 28. седнице Скупштине града.

Никада више нисмо радили, пре свега када је реч о путној инфраструктури. Истовремено, наставићемо и у 2023. години да завршавамо постојеће пројекте и започнемо нове. Булевар Светог Пантелејмона, улица Војводе Путника, Зетска, Мајаковског, реконструкција пијаце на булевару Немањића, уређење саобраћајне сигнализације, тротоара, бициклистичких стаза, изградња водоводне и канализационе мреже, спортске инфраструктуре и све радимо ослушкујући потребе грађана и оно што су предлагали током пријема грађана, изјавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски у паузи заседања Скупштине града.

Она је истакла да је град донео одлуку за набавку уџбеника за децу особа са инвалидитетом и оставила могућност да се за наредну школску годину издвоје средства за бесплатне уџбенике за све прваке.

Наш буџет је тек 13,4 милијарди динара за 2023. годину, због чега не можемо да издвојимо више новца за одређена социјална издавања. Немамо могућност да купимо уџбенике или да вртићи буду бесплатни. Оно што смо урадили јесте да смо преполовили број деце на листи чекања за упис у вртиће, а желимо да за још 640 малишана обезбедимо места у вртићима. Нисмо против приватних вртића, чак и дајемо субвенције за упис, али желимо да градимо нове, јер ће то значити и слободна места и нове послове, објаснила је градоначелница.

Она је, одговарајући на питања новинара, поновила да је градски штаб за ванредне ситуације саопштио да после анализа које су урадили Институт за јавно здравље и ЈКП „Наисус“ повећана концентрација амонијака и да је због тога забрањена употреба реке за рекреацију и риболов, као и употреба воде за пиће из индивидуалних бунара, а да је вода за пиће из јавног водовода у Нишу исправна и под редовних праћењем.

Градоначелница је објаснила да ће међуопштинском сарадњом Ниша, Сврљига и Гаџиног Хана бити организована заједничка стерилизација паса, а да је истовремено ЈКП Медиана започела акцију бесплатне стерилизације власничких паса.


#   Ниш   Драгана Сотировски   седница   Скупштина града Ниша
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима