Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poslednja sednica SG Niša: Infrastrukturni projekti prioritet i u 2023. godini

rssBookmark and Share

Niš 28.12.2022. Južna Srbija Info

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada Niša, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je danas da će infrastrukturni projekti biti prioritet i u 2023. godini, kao i da će biti nastavljeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji ulica, vodovodne i kanalizacione mreže i sportske infrastrukture u gradu.

Sve što smo radili tokom ove i što planiramo da uradimo u 2023. godini, radili smo osluškujući potrebe građana, sve ono što su predlagali tokom prijema građana i što su delegirale gradske opštine, rekla je ona medijima tokom 28. sednice Skupštine grada.

Nikada više nismo radili, pre svega kada je reč o putnoj infrastrukturi. Istovremeno, nastavićemo i u 2023. godini da završavamo postojeće projekte i započnemo nove. Bulevar Svetog Pantelejmona, ulica Vojvode Putnika, Zetska, Majakovskog, rekonstrukcija pijace na bulevaru Nemanjića, uređenje saobraćajne signalizacije, trotoara, biciklističkih staza, izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, sportske infrastrukture i sve radimo osluškujući potrebe građana i ono što su predlagali tokom prijema građana, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u pauzi zasedanja Skupštine grada.

Ona je istakla da je grad doneo odluku za nabavku udžbenika za decu osoba sa invaliditetom i ostavila mogućnost da se za narednu školsku godinu izdvoje sredstva za besplatne udžbenike za sve prvake.

Naš budžet je tek 13,4 milijardi dinara za 2023. godinu, zbog čega ne možemo da izdvojimo više novca za određena socijalna izdavanja. Nemamo mogućnost da kupimo udžbenike ili da vrtići budu besplatni. Ono što smo uradili jeste da smo prepolovili broj dece na listi čekanja za upis u vrtiće, a želimo da za još 640 mališana obezbedimo mesta u vrtićima. Nismo protiv privatnih vrtića, čak i dajemo subvencije za upis, ali želimo da gradimo nove, jer će to značiti i slobodna mesta i nove poslove, objasnila je gradonačelnica.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara, ponovila da je gradski štab za vanredne situacije saopštio da posle analiza koje su uradili Institut za javno zdravlje i JKP „Naisus“ povećana koncentracija amonijaka i da je zbog toga zabranjena upotreba reke za rekreaciju i ribolov, kao i upotreba vode za piće iz individualnih bunara, a da je voda za piće iz javnog vodovoda u Nišu ispravna i pod redovnih praćenjem.

Gradonačelnica je objasnila da će međuopštinskom saradnjom Niša, Svrljiga i Gadžinog Hana biti organizovana zajednička sterilizacija pasa, a da je istovremeno JKP Mediana započela akciju besplatne sterilizacije vlasničkih pasa.


#   Niš   Dragana Sotirovski   sednica   Skupština grada Niša
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima