Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поверење опада, а пропаст јавних предузећа се наставља

rssBookmark and Share

03.04.2016. Јужна Србија Инфо

"ЈКП "Горица" је пропала са дугом од 400.000.000 динара, подигнуте су оптужнице против челника нишке Топлане који су и даље на челним местима, Завод за урбанизам на "коленима", рекао је Бранислав Јовановић.

Драгана Стојановић Крстић и Бранислав Јовановић
Драгана Стојановић Крстић и Бранислав Јовановић

"ЈКП "Паркинг сервис" ноћна мора нашим суграђанима,  "Пчелица" дугује родитељима деце која бораве у тој предшколској установи преко 100.000.000 динара на први поглед  без судских трошкова, камате и осталих обавеза које ће морати да плати родитељима уколико не дође до договора. До јуче су челници "Пчелице" тврдили да је то само гласина и да је занемарљиво, а од пре неки дан имамо и званично признање о погрешно обрачунатој цени. Дакле, стање у Граду, никад горе", рекао је Бранислав Јовановић, један од лидера коалиције "Ниш, мој град!"- ДС, СДС, НПС, ЛДП и председник нишког одбора Народног покрета Србије.

Он пита градску власт ко је у  ЈКП "Горица" одговарао за дуг од 400.000.00 динара и како су људи у Градској Топлани и поред оптужница на челним местима као и ко ће одговарати за цене у "Пчелици" које су погрешно обрачунате на штету родитеља. 

"Оно што смо потенцирали је да се оваквим потезима још више продубљује тај јаз неповерења наших суграђана, са једне стране, и ових јавно комуналних предузећа и установа, са друге стране. Зато ми за ове и друге проблеме имамо решење, а прво чиме ћемо се бавити је ригорозна штедња, реорганизација и много боља организација свих тих установа и предузећа него што је то данас. Бавићемо се стицањем  поверења грађана да они не сумњају у то да их ове установе и предузећа поткрадају, јер данас, у време ове локалне власти, влада атмосфера страха и неповерења од стране суграђана према нишким челницима", истиче Јовановић.

Он понавља да ће питање одговорности, за коалицију "Ниш, мој град!"- ДС, СДС, НПС, ЛДП, бити под бројем један, ако добију поверење грађана Ниша у следећем мандату.

"Не видим да је неко одговарао  за 400.000.000 динара нанете штете градском бужету у ЈКП "Горица", нити у "Пчелици за више зарачунате цене", истиче Јовановић и додаје:
"Искрено ћемо се борити против криминала и корупције у нашем граду."

Драгана Стојановић Крстић, потпредседница Социјалдемократске странке у Нишу каже да ова градска власт нестручно и неодговорно руководи градским финансијама што је показао извештај Државне ревизорске институције о коме ће се на иницијативу двадесет троје одборника опозиције расправљати на седници Скупштине Града. 

"Ово је велика победа за све оне грађане и грађанке Ниша који се залажу за то да се у сваком тренутку зна на који начин власт троши новац грађана. Извештај ДРИ је показао да је ненаменски потрошено 1,6 милијарди динара и ми као и наши суграђани са нестрпљењем очекујемо седницу Скупштине Града на којој ће градоначелник коначно након три године и осам месеци изнети резултате свога рада и рада својих сарадника. Нестрпљиви смо, јер једва чекамо да чујемо одговоре зашто је ненаменски потрошено 1,6 милијарди динара, добићемо одговоре на питања по чијем налогу је упропаштен тендер за јавни градски превоз, највећи у новијој историји Града Ниша. Надамо се да ћемо добити одговоре и на питања који су све то уговори у Граду склапани, такође, без тендера. Према нашим сазнањима таквих уговора је итекако било", каже потпредседница градсог одбора СДС Ниш. 

Она је казала да уколико градоначелник не да одговоре на та питања, одборници опозиције ће свакако одоговорити. Наглашава и да "Ниш, мој град!" - ДС, СДС, НПС, ЛДП очекује одговор на питање зашто је овој влади било потребно неколико година да заврши асфалтирање улица, које је започела претходна градска власт, и то новцем из кредита што никада није било и који ће се отплаћивати тек од 2017. године. 

"Да ли заиста мисле да су ова градилишта, која су никла као печурке после кише и то само на неколико месеци уочи избора, довољна да прикрију сав њихов нерад, немарност, неодговорност и нестручност са којом се грађани Ниша суочавају у последње три године и осам месеци. Коалиција „Ниш, мој град!“ зна да Нишлије разликују добро од лошег, истину од лажи и да ће на предстојећим изборима казнити све оне који су их обмањивали, ударали им на кућни буџет, незаконито потрошили огроман новац грађана који је могао да искористи за изградњу вртића, школа, за помоћ социјално најугроженијим грађанима Ниша и за помоћ свим Нишлијама којима је помоћ неопходна да преживе ову напредњачку власт у граду", закључује Стојановић Крстић.


#   Паркинг сервис   Драгана Стојановић Крстић   Бранислав Јовановић   градски превоз   СДС   градска власт   НПС Народни покрет Србије   избори 2016   Коалиција Ниш мој град
@socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима