Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poverenje opada, a propast javnih preduzeća se nastavlja

rssBookmark and Share

03.04.2016. Južna Srbija Info

"JKP "Gorica" je propala sa dugom od 400.000.000 dinara, podignute su optužnice protiv čelnika niške Toplane koji su i dalje na čelnim mestima, Zavod za urbanizam na "kolenima", rekao je Branislav Jovanović.

Dragana Stojanović Krstić i Branislav Jovanović
Dragana Stojanović Krstić i Branislav Jovanović

"JKP "Parking servis" noćna mora našim sugrađanima,  "Pčelica" duguje roditeljima dece koja borave u toj predškolskoj ustanovi preko 100.000.000 dinara na prvi pogled  bez sudskih troškova, kamate i ostalih obaveza koje će morati da plati roditeljima ukoliko ne dođe do dogovora. Do juče su čelnici "Pčelice" tvrdili da je to samo glasina i da je zanemarljivo, a od pre neki dan imamo i zvanično priznanje o pogrešno obračunatoj ceni. Dakle, stanje u Gradu, nikad gore", rekao je Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije "Niš, moj grad!"- DS, SDS, NPS, LDP i predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

On pita gradsku vlast ko je u  JKP "Gorica" odgovarao za dug od 400.000.00 dinara i kako su ljudi u Gradskoj Toplani i pored optužnica na čelnim mestima kao i ko će odgovarati za cene u "Pčelici" koje su pogrešno obračunate na štetu roditelja. 

"Ono što smo potencirali je da se ovakvim potezima još više produbljuje taj jaz nepoverenja naših sugrađana, sa jedne strane, i ovih javno komunalnih preduzeća i ustanova, sa druge strane. Zato mi za ove i druge probleme imamo rešenje, a prvo čime ćemo se baviti je rigorozna štednja, reorganizacija i mnogo bolja organizacija svih tih ustanova i preduzeća nego što je to danas. Bavićemo se sticanjem  poverenja građana da oni ne sumnjaju u to da ih ove ustanove i preduzeća potkradaju, jer danas, u vreme ove lokalne vlasti, vlada atmosfera straha i nepoverenja od strane sugrađana prema niškim čelnicima", ističe Jovanović.

On ponavlja da će pitanje odgovornosti, za koaliciju "Niš, moj grad!"- DS, SDS, NPS, LDP, biti pod brojem jedan, ako dobiju poverenje građana Niša u sledećem mandatu.

"Ne vidim da je neko odgovarao  za 400.000.000 dinara nanete štete gradskom bužetu u JKP "Gorica", niti u "Pčelici za više zaračunate cene", ističe Jovanović i dodaje:
"Iskreno ćemo se boriti protiv kriminala i korupcije u našem gradu."

Dragana Stojanović Krstić, potpredsednica Socijaldemokratske stranke u Nišu kaže da ova gradska vlast nestručno i neodgovorno rukovodi gradskim finansijama što je pokazao izveštaj Državne revizorske institucije o kome će se na inicijativu dvadeset troje odbornika opozicije raspravljati na sednici Skupštine Grada. 

"Ovo je velika pobeda za sve one građane i građanke Niša koji se zalažu za to da se u svakom trenutku zna na koji način vlast troši novac građana. Izveštaj DRI je pokazao da je nenamenski potrošeno 1,6 milijardi dinara i mi kao i naši sugrađani sa nestrpljenjem očekujemo sednicu Skupštine Grada na kojoj će gradonačelnik konačno nakon tri godine i osam meseci izneti rezultate svoga rada i rada svojih saradnika. Nestrpljivi smo, jer jedva čekamo da čujemo odgovore zašto je nenamenski potrošeno 1,6 milijardi dinara, dobićemo odgovore na pitanja po čijem nalogu je upropašten tender za javni gradski prevoz, najveći u novijoj istoriji Grada Niša. Nadamo se da ćemo dobiti odgovore i na pitanja koji su sve to ugovori u Gradu sklapani, takođe, bez tendera. Prema našim saznanjima takvih ugovora je itekako bilo", kaže potpredsednica gradsog odbora SDS Niš. 

Ona je kazala da ukoliko gradonačelnik ne da odgovore na ta pitanja, odbornici opozicije će svakako odogovoriti. Naglašava i da "Niš, moj grad!" - DS, SDS, NPS, LDP očekuje odgovor na pitanje zašto je ovoj vladi bilo potrebno nekoliko godina da završi asfaltiranje ulica, koje je započela prethodna gradska vlast, i to novcem iz kredita što nikada nije bilo i koji će se otplaćivati tek od 2017. godine. 

"Da li zaista misle da su ova gradilišta, koja su nikla kao pečurke posle kiše i to samo na nekoliko meseci uoči izbora, dovoljna da prikriju sav njihov nerad, nemarnost, neodgovornost i nestručnost sa kojom se građani Niša suočavaju u poslednje tri godine i osam meseci. Koalicija „Niš, moj grad!“ zna da Nišlije razlikuju dobro od lošeg, istinu od laži i da će na predstojećim izborima kazniti sve one koji su ih obmanjivali, udarali im na kućni budžet, nezakonito potrošili ogroman novac građana koji je mogao da iskoristi za izgradnju vrtića, škola, za pomoć socijalno najugroženijim građanima Niša i za pomoć svim Nišlijama kojima je pomoć neophodna da prežive ovu naprednjačku vlast u gradu", zaključuje Stojanović Krstić.

Komentara: 0


#   Parking servis   Dragana Stojanović Krstić   Branislav Jovanović   gradski prevoz   SDS   gradska vlast   NPS Narodni pokret Srbije   izbori 2016   Koalicija Niš moj grad
@socdemstranka @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}