Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предизборни процес, избори и постизборни процес нерегуларни

rssBookmark and Share

Београд 27.04.2016. Јужна Србија Инфо

Покрет за преокрет оцењује да се локални, покрајински и републички избори не могу сматрати регуларним, имајући у виду огроман број неправилности током целокупног изборног процеса, речено је у Покрету за преокрет.

Предизборни процес, избори и постизборни процес нерегуларни

Покрет за преокрет сматра да би избори требало да буду поништени и да је неопходно да се створе услови за фер и поштене изборе кроз формирање нове Републичке изборне комисије и истовремено кривично процесуирање свих извршилаца и организатора инкриминисаних дела. Због спреге СНС-а, полиције и тужилаштва, у случајевима великог броја флагрантног кршења слободе избора нису ни поднете кривичне пријаве.

„Ми немамо никакав проблем да кажемо истину јер нисмо уцењени одузимањем цензуса. На жалост многе опозиционе странке принуђене су сада да аплаудирају Републичкој изборној комисији јер су им признали таман толико гласова да могу да их уцењују. Организатор и инспиратор овог процеса Александар Вучић држи их у шаци јер је поднео приговор Републичкој изборној комисији и очито ће избори на неким бирачким местима бити поновљени. Није овде у питању цензус једне или друге странке већ чињеница да су ови избори нерегуларни. Овде је у питању опстанак демократије, а на крају и правне државе и државе уопште. Ко то не може или не жели да види бави се политиком на штету грађана . Покренули смо иницијативу за поштене изборе још у јануару јер је још тада било јасно каква ће атмосфера обележити изборну утакмицу.“ каже председник покрета за Преокрет проф.др Јанко Веселиновић.

Покрет за преокрет сматра да је неумесно причати о резултатима избора на изборима који су нерегуларни. То је као када бисте на намештеној утакмици причали о броју голова, а не о чињеници да је она намештена.

Када говоримо о нерегуларности избора Покрет за преокрет у нерегуларне услове убраја: неравноправност приликом предизборног процеса, погрешно објављивање већег броја бирача од стране Репубичког завода за статистику у односу на 2014.годину ( 234.000 бирача више), кривична дела приликом кандидовања и предаје листа, онемогућавање неким листама да на изборима учествују, апслолутна доминација СНС-а на РТС-у и свим другим медијима, слање позива непостојећим бирачима, куповина гласова, уцене за гласање, објављивање резултата гласања пре окончања процеса гласања, злоупотреба тв станица са националном ферквенцијом за презентовање „прелиминарних“ лажних података о резултатима избора у циљу обмањивања јавности, саопштавање лажних података од стране председника СНС-а, објавњивање лажних података у већини дневних новина, изношење сумњи од стране председника СНС-а да су неке листе „на чудан начин преко ноћи прешле цензус“….

Покрет за преокрет ће у четвртак (28.04.2016) од 17,00 до 19,00 часова одржати акције у градовима од севера до југа земље: Суботица, Нови Сад, Београд и Ниш, као и у више мањих градова под слоганом: „Наш глас не можете купити“

.


#   Београд   Александар Вучић   Нови Сад   кривичне пријаве   Покрет за Преокрет   Јанко Веселиновић   избори 2016   куповина гласова
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима