Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predizborni proces, izbori i postizborni proces neregularni

rssBookmark and Share

Beograd 27.04.2016. Južna Srbija Info

Pokret za preokret ocenjuje da se lokalni, pokrajinski i republički izbori ne mogu smatrati regularnim, imajući u vidu ogroman broj nepravilnosti tokom celokupnog izbornog procesa, rečeno je u Pokretu za preokret.

Predizborni proces, izbori i postizborni proces neregularni

Pokret za preokret smatra da bi izbori trebalo da budu poništeni i da je neophodno da se stvore uslovi za fer i poštene izbore kroz formiranje nove Republičke izborne komisije i istovremeno krivično procesuiranje svih izvršilaca i organizatora inkriminisanih dela. Zbog sprege SNS-a, policije i tužilaštva, u slučajevima velikog broja flagrantnog kršenja slobode izbora nisu ni podnete krivične prijave.

„Mi nemamo nikakav problem da kažemo istinu jer nismo ucenjeni oduzimanjem cenzusa. Na žalost mnoge opozicione stranke prinuđene su sada da aplaudiraju Republičkoj izbornoj komisiji jer su im priznali taman toliko glasova da mogu da ih ucenjuju. Organizator i inspirator ovog procesa Aleksandar Vučić drži ih u šaci jer je podneo prigovor Republičkoj izbornoj komisiji i očito će izbori na nekim biračkim mestima biti ponovljeni. Nije ovde u pitanju cenzus jedne ili druge stranke već činjenica da su ovi izbori neregularni. Ovde je u pitanju opstanak demokratije, a na kraju i pravne države i države uopšte. Ko to ne može ili ne želi da vidi bavi se politikom na štetu građana . Pokrenuli smo inicijativu za poštene izbore još u januaru jer je još tada bilo jasno kakva će atmosfera obeležiti izbornu utakmicu.“ kaže predsednik pokreta za Preokret prof.dr Janko Veselinović.

Pokret za preokret smatra da je neumesno pričati o rezultatima izbora na izborima koji su neregularni. To je kao kada biste na nameštenoj utakmici pričali o broju golova, a ne o činjenici da je ona nameštena.

Kada govorimo o neregularnosti izbora Pokret za preokret u neregularne uslove ubraja: neravnopravnost prilikom predizbornog procesa, pogrešno objavljivanje većeg broja birača od strane Repubičkog zavoda za statistiku u odnosu na 2014.godinu ( 234.000 birača više), krivična dela prilikom kandidovanja i predaje lista, onemogućavanje nekim listama da na izborima učestvuju, apslolutna dominacija SNS-a na RTS-u i svim drugim medijima, slanje poziva nepostojećim biračima, kupovina glasova, ucene za glasanje, objavljivanje rezultata glasanja pre okončanja procesa glasanja, zloupotreba tv stanica sa nacionalnom ferkvencijom za prezentovanje „preliminarnih“ lažnih podataka o rezultatima izbora u cilju obmanjivanja javnosti, saopštavanje lažnih podataka od strane predsednika SNS-a, objavnjivanje lažnih podataka u većini dnevnih novina, iznošenje sumnji od strane predsednika SNS-a da su neke liste „na čudan način preko noći prešle cenzus“….

Pokret za preokret će u četvrtak (28.04.2016) od 17,00 do 19,00 časova održati akcije u gradovima od severa do juga zemlje: Subotica, Novi Sad, Beograd i Niš, kao i u više manjih gradova pod sloganom: „Naš glas ne možete kupiti“

.


#   Beograd   Aleksandar Vučić   Novi Sad   krivične prijave   Pokret za Preokret   Janko Veselinović   izbori 2016   kupovina glasova
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima