Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ПСГ Ниш: 15 одсто Нишлија користи неки вид социјалне помоћи

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2019. Јужна Србија Инфо

Предраг Јововић, повереник Покрета слободних грађана (ПСГ) за град Нишу у саопштењу медијима, каже да 15 одсто Нишлија користи неки вид социјалне помоћи и да повременим олакшицама за плаћање комуналних рачуна, власт то и признаје... На челу ПСГ-а, је познати глумац Сергеј Трифуновић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо у целости..

“Број корисника Центра за социјални рад у Нишу који је евидентиран за 2018. годину, износи 38.15., за период  1.1. – 31. 12. 2018. године  То су подаци који показују да 15 одсто Нишлија користи неки вид социјалне помоћи.

Из извештаја Центра за социјални рад у Нишу видимо да је демографска ситуација наше земље и више него поражавајућа, што потврђују и подаци да се са мапе Србије сваке године избрише по једна општина од преко 50.000 хиљада становника. Евидентан је негативни природни прираштај и он је из године у годину све израженији. Кад анализирамо број разведених бракова у последње две године, долази до процентуалног повећања развода бракова. На 1. 000 закључених бракова, број разведених бракова је 353. Број људи у прихватилиштима за бескућнике и сиромашне је дуплиран у односу на раније време када је то био само геронтолошки центар”- рекао је Предраг Јововић, повереник ПСГ за град Ниш.
“Директорка јавног комуналног предузећа „Обједињена наплата“ Јелена Стојановић најавила је да ће до краја недеље то предузеће, градска власт и градска комунална предузећа покушати да договоре посебне олакшице како би Нишлије, а пре свега социјално угрожени, могли да измире заостале рачуне на „најбезболнији“ начин по кућни буџет. Стојановић је казала да више хиљада социјално угрожених грађана дугује за комуналне рачуне. 

Добили смо дакле признање И од саме актуелне власти да су грађани Ниша социјално угрожено становништво”- истакао је Јововић.

“На овај начин се неће олакшати живот Нишлија, који немају одакле да плаћају своје рачуне и којима су фрижидери празни. Овако се само пролонгира решавање проблема грађана. Неопходно је оживљавање привреде у нашем граду, која потпуно замрла, како би се отворила нова радна места и како би грађани могли нормално да живе. 

Велики број људи који се јавља Центру за социјални рад је због огромне незапослености, и недовољног броја радних места. Нажалост, велики број корисника једнократних помоћи бива злоупотребљен у предизборној кампањи. На тај начин се директно институције система користе у партијске сврхе. И то мора да стане!  

Нишка власт је кренула са израдом социјалних карти, када ће оне коначно бити завршене? Или је И то био само предизборни маркетинг? 

Огроман број радника нишких фирми које су отишле стечај за време власти СНС, као што су МИН Локомотива, МИН Вагонка, придужили су се онима који се хране у Народној кухињи, где оброке свакодневно узима све већи  број корисника. За све то је одговорна неспособна власт СНС која што пре мора да оде у политичку историју”- закључио је Јововић.


#   Ниш   СНС   социјално угрожени   локална самоуправа   МИН Локомотива   Сергеј Трифуновић   Јелена Стојановић   Предраг Јововић   Покрет слободних грађана ПСГ
@sns_srbija @WhistlerDick @pokretslobodnih @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима