Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки ПСГ сматра да се реконструкција асфалта нишких улица ради неадекватно

rssBookmark and Share

Ниш 03.10.2019. Јужна Србија Инфо

Функционери градске власти у Нишу интензивирали су „обиласке градилишта“, пише између осталог у саопштењу повереништав Покрета слободних грађана Ниш.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење преносимо у целости

Функционери градске власти у Нишу интензивирали су „обиласке градилишта“ у пратњи локалних медија, дебело плаћених по конкурсима градским парама. Овакви обиласци „грађевинских радова“ и асфалтирања улица нису никаква новост ове власти, а сврха им је, очигледно, да шефови у Београду виде да се у Нишу „нешто као ради“.
 
Али они који живе у Нишу, или они који кроз наш град само пролазе или завршавају неке своје послове, не могу тако лако бити преварени напредњачким напорима да створи привид напретка или уређења. 
 
Ових је дана актуелна „реконструкција“ Мокрањчеве улице, још се сија нови асфалт, а онај ко само подигне главу и погледа мало више уз улицу, види, као и у већини градских улица, рупу до рупе, бару до баре, а ако је среће – закрпу до закрпе на асфалту. Кажу – следеће недеље знаће се која ће се улица наредна реконструисати и ко ће „да се усрећи“. Толико о њиховим плановима и промишљању.
 
Загазили смо у кишни октобар. Чим падне киша, газимо по рекама које теку нишким улицама, јер „реконструисана“ инфраструктура „изненади“ водовод и канализацију, новоизграђени колектори атмосферске воде не могу да се изборе са падавинама за које нам из године у годину причају да су проблем глобалног загревања, несавесних грађана који не чисте и сами запушују шахте, некад су криви чак и извођачи радова, али Српска напредна странка на челу града – није никад ни крива ни одговорна за било који проблем грађана Ниша.
 
А проблеми се нагомилавају.
 
Није лако напредњацима: почела нам кишна јесен. Иде и зима. А избори су далеко – тек на пролеће. 
 
Почеће и сезона грејања. Биће крив ко зна ко. Највероватније грађани.
 
Пашће и снег. Ако аутобуси не буду могли ни кроз реконструисане улице, биће криве ниске температуре и лед. И наравно – грађани који, кад већ морају да чисте пред својим кућама, што не би и улице?!
 
А напредњаци одговорни бити неће. Они су надлежни и задужени само за сликање.
 
А ми ћемо, ако их ускоро не склонимо из фотеља у које су се укоренили, такође моћи – само да се сликамо. 

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   улице   асфалтирање   локална самоуправа   Покрет слободних грађана ПСГ
@sns_srbija @pokretslobodnih @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима