Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški PSG smatra da se rekonstrukcija asfalta niških ulica radi neadekvatno

rssBookmark and Share

Niš 03.10.2019. Južna Srbija Info

Funkcioneri gradske vlasti u Nišu intenzivirali su „obilaske gradilišta“, piše između ostalog u saopštenju povereništav Pokreta slobodnih građana Niš.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Saopštenje prenosimo u celosti

Funkcioneri gradske vlasti u Nišu intenzivirali su „obilaske gradilišta“ u pratnji lokalnih medija, debelo plaćenih po konkursima gradskim parama. Ovakvi obilasci „građevinskih radova“ i asfaltiranja ulica nisu nikakva novost ove vlasti, a svrha im je, očigledno, da šefovi u Beogradu vide da se u Nišu „nešto kao radi“.
 
Ali oni koji žive u Nišu, ili oni koji kroz naš grad samo prolaze ili završavaju neke svoje poslove, ne mogu tako lako biti prevareni naprednjačkim naporima da stvori privid napretka ili uređenja. 
 
Ovih je dana aktuelna „rekonstrukcija“ Mokranjčeve ulice, još se sija novi asfalt, a onaj ko samo podigne glavu i pogleda malo više uz ulicu, vidi, kao i u većini gradskih ulica, rupu do rupe, baru do bare, a ako je sreće – zakrpu do zakrpe na asfaltu. Kažu – sledeće nedelje znaće se koja će se ulica naredna rekonstruisati i ko će „da se usreći“. Toliko o njihovim planovima i promišljanju.
 
Zagazili smo u kišni oktobar. Čim padne kiša, gazimo po rekama koje teku niškim ulicama, jer „rekonstruisana“ infrastruktura „iznenadi“ vodovod i kanalizaciju, novoizgrađeni kolektori atmosferske vode ne mogu da se izbore sa padavinama za koje nam iz godine u godinu pričaju da su problem globalnog zagrevanja, nesavesnih građana koji ne čiste i sami zapušuju šahte, nekad su krivi čak i izvođači radova, ali Srpska napredna stranka na čelu grada – nije nikad ni kriva ni odgovorna za bilo koji problem građana Niša.
 
A problemi se nagomilavaju.
 
Nije lako naprednjacima: počela nam kišna jesen. Ide i zima. A izbori su daleko – tek na proleće. 
 
Počeće i sezona grejanja. Biće kriv ko zna ko. Najverovatnije građani.
 
Pašće i sneg. Ako autobusi ne budu mogli ni kroz rekonstruisane ulice, biće krive niske temperature i led. I naravno – građani koji, kad već moraju da čiste pred svojim kućama, što ne bi i ulice?!
 
A naprednjaci odgovorni biti neće. Oni su nadležni i zaduženi samo za slikanje.
 
A mi ćemo, ako ih uskoro ne sklonimo iz fotelja u koje su se ukorenili, takođe moći – samo da se slikamo. 


#   Niš   SNS   ulice   asfaltiranje   lokalna samouprava   Pokret slobodnih građana PSG
@sns_srbija @pokretslobodnih @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima