Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скинути монопол породице Кркобабић над фондом ПИО

rssBookmark and Share

Лесковац 28.02.2014. Југ Медиа

Од политичке воље зависи када ће се процес транзиције и реформе у Србији завршити, рекао је Иван Андрић, потпредседник Либерално демократске партије (ЛДП) на конференцији за новинаре у Лесковцу.

Скинути монопол породице Кркобабић над фондом ПИО

„Основно је формирати Савет за реформе који би био невладино тело састављено од предрставника државних универзитета, послодаваца, синдиката и политичких странака. Њего задатак био би да сачини стратегију реформи у Србији и да контролише Владу у њеном спровођењу“, казао је Андрић и додао да су такви савети постојали у готово свим земљама које су успешно прошле кроз процес транзиције.

Став ЛДП-а је да је неопходно извшити темељно побољшање радног законодавства и привредног амбијента.

Потребно је извршити и реформу ПИО фонда који је, како је Андрић рекао, највећа фирма у Србији, са годишњим буџетом од око пет милијарди евра.

„Његово управљање је неефикасно и под контролом је једне породице, породице Кркобабић. Нико у Србији не зна како се троши новац ПИО фонда“, казао је.

Орви корак, нагласио је, требало би да буде скидање монопола породице Кркобабић над овим фондом што био био први корак у реформи пензионог система.

ЛДП се залаже и за формирање гарнтног фонда који би привредницима са добрим пројектима помогао да дођу до потребних кредита.

Четврти, кључни циљ за који се ЛДП залаже, је коначан завршетак приватизације у Србији и решење за предузећа која су у реструктурирању а нека од њих су већ десет година у том процесу.

Иван Димитријевић, шеф Изборног штаба ЛДП-а у Лесковцу, заложио се да локална самоуправа убудуће пружа већу подршку локалним инвеститорима уместо што подржава стране, наглашавајући да се њихов допринос економском развоју града може мерити промилима.


#   Лесковац   избори   ЛДП   избори 2014   ПИО фонд   Иван Димитријевић   Иван Андрић   локална самоуправа
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима