Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skinuti monopol porodice Krkobabić nad fondom PIO

rssBookmark and Share

Leskovac 28.02.2014. Jug Media

Od političke volje zavisi kada će se proces tranzicije i reforme u Srbiji završiti, rekao je Ivan Andrić, potpredsednik Liberalno demokratske partije (LDP) na konferenciji za novinare u Leskovcu.

Skinuti monopol porodice Krkobabić nad fondom PIO

„Osnovno je formirati Savet za reforme koji bi bio nevladino telo sastavljeno od predrstavnika državnih univerziteta, poslodavaca, sindikata i političkih stranaka. Njego zadatak bio bi da sačini strategiju reformi u Srbiji i da kontroliše Vladu u njenom sprovođenju“, kazao je Andrić i dodao da su takvi saveti postojali u gotovo svim zemljama koje su uspešno prošle kroz proces tranzicije.

Stav LDP-a je da je neophodno izvšiti temeljno poboljšanje radnog zakonodavstva i privrednog ambijenta.

Potrebno je izvršiti i reformu PIO fonda koji je, kako je Andrić rekao, najveća firma u Srbiji, sa godišnjim budžetom od oko pet milijardi evra.

„Njegovo upravljanje je neefikasno i pod kontrolom je jedne porodice, porodice Krkobabić. Niko u Srbiji ne zna kako se troši novac PIO fonda“, kazao je.

Orvi korak, naglasio je, trebalo bi da bude skidanje monopola porodice Krkobabić nad ovim fondom što bio bio prvi korak u reformi penzionog sistema.

LDP se zalaže i za formiranje garntnog fonda koji bi privrednicima sa dobrim projektima pomogao da dođu do potrebnih kredita.

Četvrti, ključni cilj za koji se LDP zalaže, je konačan završetak privatizacije u Srbiji i rešenje za preduzeća koja su u restrukturiranju a neka od njih su već deset godina u tom procesu.

Ivan Dimitrijević, šef Izbornog štaba LDP-a u Leskovcu, založio se da lokalna samouprava ubuduće pruža veću podršku lokalnim investitorima umesto što podržava strane, naglašavajući da se njihov doprinos ekonomskom razvoju grada može meriti promilima.


#   Leskovac   izbori   LDP   izbori 2014   PIO fond   Ivan Dimitrijević   Ivan Andrić   lokalna samouprava
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima