Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупштина Србије: Питања о Блеру, ДС кредитима, јефтинијим становима

Bookmark and Share

10.03.2015. Јужна Србија Инфо

Посланици Скупштине Србије и данас су искористили право да постављају питања надлежнима.

Скупштина Србије: Питања о Блеру, ДС кредитима, јефтинијим становима

Гордана Чомић ДС

Тако су напредњаци питали да ли је ДС вратила кредит Развојној банци Војводине узет 2012. за потребе изборне кампање, СДС шта је са обећањима представника власти да ће градњи јефтине станове, као и ко су "Блерови људи", да ли су и они чланови владе, а СПО зашто нема филмова о Балканским ратовима...

У делу седнице у којој посланици сваког уторка користе право да од представника власти затраже одређене инфомације, посланик СНС Драган Шормаз упитао је МУП докле се стигло са истрагом о РБВ, да ли су демократе до сада вратиле кредит, под којим условима је он узет и да ли је РБВ имала било какве гаранције за то.

- По мојим информацијама није имала никакве гаранције и тај кредит још није враћен. Коначно је дошло време да са тим рашчистимо и да градјани виде шта се радило и на који начин се водила држава - рекао је Шормаз.

Драган Шормаз

Он је од МУП затразио одговор о истрази у вези са тиме како је Мирослав Мишковић дошао у посед земљишта, на којем је данас управна зграда "Делта холдинга", за 150.000 евра, по цени која је 36 пута мања од данашње тржишне, чиме је држава оштећена за више од пет милиона евра.

Посланици СДС су затражили информације о обећањима председника Владе Србије Александра Вучића да ће почети изградња јефтиних станова, чији ће квадрат коштати 387 евра и да ће кранови бити по целој земљи.

Јанко Веселиновић

- Нисам видео ниједан кран широм Србије. Моје друго питање је како тече производње Мерцедеса у Србји - рекао је заменик шефа посалничког клуба СДС Јанко Веселиновић.
 
Њега је интересовало и када ће бити постављени амбасадори у Немачкој и другим важним земљама, али и какву улогу имају људи из тима Тонија Блера у Влади Србије.

- Моје данашње питање тиче се нових чланова владе, не знам какву они улогу имају, а односи се на тим Тонија Блера. Какав статус Тони Блер има у влади, да ли има свог човека у влади као члана владе, ко их плаћа, да ли ћемо у скупштини ускоро добити име тог човека и да ли ће бити изабран као министар за сарадњу са Блеровом компанијом - рекао је Веселиновић.

Посланица ДС Гордана Чомић затражила је обавештење због чега се престало са финансирањем портала "Синдекс" који је, како је оценила, један од основних алата за научну заједницу.
 

Гордана Чомић
- Не видим ниједан логични разлог зашто да се ускраћује један такав портал научно истраживачкој сцени. То је недопустиво и очекујем да ми министар просвете и науке (Срђан) Вербић одоговори о разлозима и мотивима да се овако нешто уради - рекла је Чомић.

Посланици СПО су указали да у српској филмској индустрији има веома мало филмова који се баве Балканским ратовима и Првим светским ратом и да осим филма "Марш на Дрину" нема ниједног кадра који се баве сјајним победама у тим ратовима.

- То је велика срамота. До бесвести се репризирају серијали попут 'Отписаних' и 'Повратка отписаних' у којима се поново форсирају идеолошке поделе. Ми немамо филм о Колубарској битци, најсјајнијој победи српске војске, о 1.300 каплара, немамо ниједан о боравку војске на Крфу... Комунизам је из Србије отишао, али највећи проблем Србије је у комунистичком наслеђу - рекао је посланик те сранке Мирко Чикириз.

Он је упитао шта ће се урадити да би се исправила та неправда.

Посланике ЛСВ интересовало је како ће бити решен проблем поремећаја у откупу млека и стоке у Србији и када ће се утврдити због чијих је интереса дозволљен увоз меса, а посланике НС да ли ће све социјалне катгорије које у овом тренутку имају попусте за струју имати те попусте и након 1. априла, за када је најављено поскупљење тог енергента.
 
Посланик Партије за демократско деловање Риза Халими упитао је због чега и на основу којих аргумената представници Владе Србије оптужују Албанце за прекид разговора о побољшању стања у том делу земље.

Посланици су наставили седницу расправом о 37 амандмана на предложене измене закона о хемикалијама, о биоцидним производима и о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине, после чега ће се и изјаснити о тим актима.

 

Танјуг, Јужна Србија Инфо


#   ДС   СНС   поскупљење   Јужна Србија регион   Риза Халими   посланик   Јужна Србија Инфо   кредити   Делта холдинг   Скупштина Србије   СДС   Марш на Дрину   Тони Блер       Јанко Веселиновић   Драган Шормаз   Мирослав Мишковић   Гордана Чомић
@demokrate @sns_srbija @juznasrbija @socdemstranka @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима