Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сменио рођеног брата са места директора!

rssBookmark and Share

Врање 22.02.2013. Autor: Vojkan Ristić

Архитекта Небојша Николић смењен је са места директора дирекције за изградњу у Врању, а на тој функцији наследио га је Горан Ђорђевић, дипломирани економиста и досадашњи члан Градског већа задужен за привреду.

Сменио рођеног брата са места директора!

Николић, иначе рођени брат председника Окружног одбора СНС-а и народног посланика ове странке из Пчињског округа Драгана Николића, по оцени руководства странке „начинио је више потеза који штете угледу напредњака“. Последњи инцидент десио се када је Небојша Николић у припитом стању био гост у емисији Радио-телевизије Врање. Претходно су му локални медији на терет ставили увећане кафанске рачуне у којима је приказана енормна количина попијених безалкохолних пића, чиме су наводно прикривени прави трошкови са менија жестоких пића.

- Ма ко да се понаша непримерено и наноси штету угледу странке неће бити на функционерском месту - појаснио је новинарима Драган Николић, народни посланик СНС-а. Смењени директор Дирекције остаје у овом предузећу и имаће саветничку функцију. За члана Градског већа за привреду именован је Драгољуб Костић, актуелни директор бујановачког Мегала, који ће ту функцију обављати волонтерски. Претходно су СНС, како су навели, „из личних разлога“, напустили градски одборник Бобан Пешић и секретар Градског одбора Ивица Цветковић. Из редова напредњака отишао је и др Горан Станковић, који је био члан Градског већа за културу и информисање, јер у кадровским ротацијама није добио функцију у Здравственом центру у Врању.

Из Демократске странке у редове социјалиста прешли су Дејан Ивановић, који је до локалних избора у ДС био члан Градског већа за спорт, као и Зоран Најдић, који је водио ресор културе и информисања. Радикал Предраг Стојковић такође је нови члан СПС. Ивановић је оштро критиковао рад руководства ДС у Врању. Врањске демократе се припремају и за унутарпартијске изборе, а већ је уочљиво да постоје две фракције. Једна коју предводи нови члан Председништва ДС др Слободан Пејић, заједно са др Славицом Сотировић, бившом председницом Градске општине Врањска Бања, те Мирослав Нешић, актуелни одборник у Скупштини града. Другу фракцију предводи бивши посланик ДС Горан Стефановић, те доскорашњи заменик градоначелника др Игор Андонов и бивши председник Скупштине града др Слободан Стаменковић.

- Иако смо у опозицији, интересантно је да се у последње време у ДС учланило више нових чланова - наводи др Пејић, који ће на ванредним партијским изборима бити и један од кандидата за председника Окружног одбора ДС за Пчињски округ.

Размирица је било и у ДСС, где су незадовољство својим статусом у странци исказали пре свега млађи чланови, али је све прошло без већих политичких ломова.


Пејић писао директору РТВ

Члан Председништва ДС из Врања Слободан Пејић упутио је отворено писмо директору регионалне РТВ Зорану Величковићу да је незадовољан третманом који ова странка има у програму ове ТВ. „У разговору са функционером ДС разрешили смо сва спорна питања и мислим да ту већих проблема нема“, прокоментарисао је Величковић након састанка који је уређивачки колегијум имао са чланом Председништва ДС. Интересантно је да је овакав поступак осудило руководство Градског одбора демократа сматрајући то личним чином Пејића.


Тончев остаје веран социјалистима

- Ја сам члан Председништва СПС и немам намеру да напуштам ову странку упркос свему што се последњих дана издогађало у вези с мојим братом Ивицом, са којим не разговарам већ четири године - јасан је у изјави за Данас Новица Тончев, председник Општине Сурдулица. Он на овај начин демантује спекулације у појединим медијима да ће постати нови члан СНС.

 

Коментара: 0


#   Врање   Горан Ђорђевић   Сурдулица   Врањска Бања   Пчињски округ   Небојша Николић   Новица Тончев   Ана Николић   Драган Николић   председник општине   Слободан Стаменковић   отворено писмо   Градски одбор   локални медији   градске општине   Игор Андонов
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима