Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СНП: Дипломатски имунитет за припаднике руског центра у Нишу

rssBookmark and Share

19.02.2016. Танјуг

Председник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је данас да свим припадницима руске мисије у Хуманитарном центру у Нишу треба обезбедити дипломатски имунитет.

Фото: С.Радановић, Танјуг
Фото: С.Радановић, Танјуг

Председник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је данас да свим припадницима руске мисије у Хуманитарном центру у Нишу треба обезбедити дипломатски имунитет.

"Српска народна партија, као једина партија у српском парламенту која је гласала против недавно усвојеног споразума Србије и НАТО, инсистира да се свим припадницима руске мисије у Хуманитарном центру у Нишу обезбеди дипломатски имунитет, као што је то, поменутим споразумом, обезбеђено припадницима НАТО пакта", истакао је Поповић.

Српска народна партија сматра да Србија мора доследно да спроводи Скупштином Србије утврђену војну неутралност, а то подразумева да наша држава развија балансирану сарадњу са свим војним савезима, навео је лидер СНП у саопштењу. "Како је Скупштина Србије недавно усвојила одлуку о подизању сарадње са НАТО на највиши ниво, сматрамо да Србија сада мора подићи војну сарадњу са Русијом на исти ниво као што је то учинила са НАТО", рекао је Поповић. 

Премна његовим речима, то значи да Србија треба, за почетак, да прошири своју војну сарадњу са Русијом у неколико сегмената: набавци наоружања и војне опреме,

учешћа у заједничким војним вежбама са руском војском, обуци наших кадрова у руским војним школама и усвајања највиших стандарда у знању и технологијама који постоје у руској војсци.

Циљ је да се подигне одбрамбена моћ српске војске у условима када се земље у окружењу наоружавају најмодернијим НАТО борбеним системима, закључио је Поповић.


#   имунитет   Скупштина Србије   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Српска народна партија СНП   Ненад Поповић   дипломатски имунитет
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима