Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

''СНС све заснивао на лажним обећањима''

rssBookmark and Share

Врање 22.02.2014. Танјуг

Председник ДС Драган Ђилас у Врању на конвенцији предизборне листе "Са Демократском странком за демократску Србију" истакао да се све што је радио СНС у протекле две године заснивало на лажним обећањима

''СНС све заснивао на лажним обећањима''

"Знате ли некога ко се запослио, а да нема књижицу СНС. Обећавали су да ће у Врању бити лука кад се направи Канал до Солуна. Таква обећања су политика СНС, политика без иједне идеје. Да би Србија ишла напред људи морају да добију прилику да раде и да нешто зараде", рекао је Ђилас на конвенцији.

Како је навео, идеја ДС није смањивање већ повећање плата, не отпуштање 100.000 људи већ покретање предузећа, саопштено је из те странке.

Ђилас је на конвенцији у Врању рекао да данима слушамо како је Србија тешко оболела.

"Позивамо Александра Вучића и СНС да кажу која је то терапија и које су то мере које предлажу, а да нису могли у ове две године да их спроведу, а ми ћемо тим истим грађанима рећи шта ми предлажемо да би се живело боље", рекао је Ðилас.

Он је оценио да су на листи ДС људи који иза себе имају резултате и упитао СНС кога кандидује за здравствено образовање, јер, како је навео, Вучић само прича о хапшењима, а ДС предлаже Душана Милисављевића и Миодрага Стојковића.

Како се наводи у саопштењу, Ђилас је истакао да је ДС једина права опозиција и да једино онај ко да глас за ДС, зна да је дао глас против ове власти и уништавања земље.

"Наша идеја је да оно што Београђани имају има Србија, то значи бесплатне уџбенике, једна пензија више пензионерима, помоћ породиљама. То Србија може да изнесе ако дођу прави људи", навео је Ðлас.

Он од грађана Србије очекује да погледају шта се десило у претходне две године и шта ће се, како је истакао, десити у наредне две године.

"Шетаћемо 12. марта Београдом на годишњицу смрти Зорана Ðинђића, а 16. марта позивам грађане да изађу на биралишта где слободно могу да кажу шта мисле и заокруже број осам јер се ту налазе највреднији, најкомпетентнији људи у Србији који ће омогућити да грађани примају плате од којих може пристојно да се живи", рекао је Ђилас.

На скупу је говорила и потпредседница ДС Наташа Вучковић која је истакла да је главни задатак ДС борба против насиља и борба за сигурност грађана, за посао, инвестиције, равномерни развој и једнаке шансе сваке грађанке и грађанина у Србији.

"Ова влада коју је предводио СНС разуме политику само као сукоб, као прилику да сатре политичке противнике, декларативно су за Европу, а политику воде из шињела Српске радикалне странке", рекла је Вучковић и додала да СНС "влада опсенама и урушава институције", наведено је у саопштењу.

Потпредседник ДС Јован Марковић оценио је да је политика СНС у претходне две године пала у воду.

"Знамо да смо заједно не само на добром путу, већ на једином могућем путу - да личним примером и радом направимо разлику између нас и њих", рекао је Марковић.

Након Врања, вечерас ће бити оџана и конвенција листе "Са Демократском странком за демократску Србију" у Лесковцу, додаје се у саопштењу.


#   Врање   ДС   СНС   избори   Драган Ђилас   избори 2014   Наташа Вучковић   Јован Марковић
@demokrate @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима