Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СПС преузима главну реч у Нишу

rssBookmark and Share

07.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Председник Градског одбора СПС-а у Нишу Славољуб Влајковић рекао је да ће та странка покушати да преузме иницијативу у преговорима о коалиционој већини.

СПС преузима главну реч у Нишу

Поводом навода у медијима да је "СПС-у пукао филм због нејединства међу нишким демократама" и да би коалиција са СНС могла бити реалност, Влајковић је рекао да се СПС никада није бавио односима у другим странкама. "Наш циљ је стварање најшире коалиције у граду која би била гарант политичке стабилности", рекао је Влајковић.

О формирању већине, на позив ДС-а, завршена је прва рунда разговора с представницима СПС-ПУПС-ЈС, УРС и ЛДП. С друге стране, са СПС-ПУПС-ЈС разговарала је и СНС, али и са представницима ДСС-а и ЛДП-а.

На писање медија да би демократе могле да изгубе власт у Нишу уколико не амортизују унутарпартијске сукобе у градском одбору, кандидат за градоначелника ДС-а и актуелни председник градске општина Медијана Драгослав Ћирковић рекао је да у тој странци никада нису крили да не мисле увек исто о свим питањима.

"Никада нисмо крили да у ДС-у не мислимо увек исто о свим питањима, али те разлике нису таквих размера да би могле да угрозе гласање у Скупштини града", рекао је Ћирковић, реагујући на наводе да би поједини одборници ДС-а могли да буду против његовог избора за градоначелника због тога што подржавају актуелног првог човека града из редова демокарата Милоша Симоновића. "Договори не иду лако, али нисам сигуран да то није случај и у другим странкама, ми, међутим, не желимо да се бавимо односима у тим другим странкама", казао је Ћирковић.

Ћирковић сматра да је свако дужан да примири своје чланове у одборничкој групи, јер је свако од одборника знао под којом фирмом је наступао на изборима. Према његовим речима, уколико би се десило да неко не жели да заступа политику ДС-а, може да бира другу странку или наступа као самосталан одборник, али ће бити искључен из ДС-а, казао је Ћирковић. Он је напоменуо и да разговори са социјалистима нису прекинути.

Председник Градског одбора СНС-а, која је освојила највише мандата у Нишу, Зоран Перишић рекао је да тој странци није проблем да се одрекне места градоначелника уколико је то питање препрека за формирање већине. Он је потврдио да ће разговори с потенцијалним партнерима бити настављени и да би волео да они буду завршени како се на седницу Скупштине града 14. јуна не би ишло без договорене већине.

Градски менаџер ЛДП-а у Нишу Предраг Јеленковић рекао је да постоји бојазан у ДС-у да неки одборници не би гласали за Ћирковића, а та бојазан је последица укупно створене атмосфере која долази из тог табора и која је створена поводом преговора о већини.

Треба видети шта се догађа у СПС-у и њиховој одборничкој групи поводом гласања за градоначелника и да ли тамо постоји јединство, указао је Јеленковић, додајући да би ЛДП могла да нађе решење за градоначелника ако би то био начин да се смире страсти око тог питања.

На локалним изборима СНС је освојила 17 мандата, ДС 15, УРС 11, СПС-ПУПС-ЈС 10, а ДСС и ЛДП по четири мандата.


#   ДС   СПС   Милош Симоновић   Зоран Перишић   Славољуб Влајковић   ЛДП   Драгослав Ћирковић   Предраг Јеленковић
@demokrate @socijalisti @ProfdrPerisic @ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима