Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Срђан Алексић у ауторском тексту, искрено о плановима, о свом чланству у СНС

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2016. Јужна Србија Инфо

Први и последњи пут се нишкој јавности обраћам у форми ауторског текста. Бар се искрено надам да је тако и да ме околности неће натерати поново на то. Повода за овај вид обраћања је заиста јако пуно. Још мало је до избора. Ближи нам се 24. април.

Срђан Алексић у ауторском тексту, искрено о плановима, о свом чланству у СНС

У „трци“ сам као кандидат за председника ГО Медијана. Учествујем на изборима испред ГГ ,,Генерал Момир Стојановић, адвокат Срђан Алексић-Искрено за Ниш“ са сјајним људима, на листи под редним бројем 9.

Сада бих се осврнуо на неке ствари из блиске прошлости.

   Као координатор Савета за правна питања ГО СНС Ниш уназад 10 месеци сам се трудио заједно са члановима тог стручног тела да повратим углед нишког СНС у делу јавности, која је с правом резигнирана. Пуно је и незадовољних чланова локалном кадровском политиком и дешавањима у граду. Ни то није било довољно да се испоштују неке вредности у нишком СНС. Подсетио бих да сам једногласно предложен као кандидат за одборника у СГ Ниша у свом месном одбору о чему сведоче записници са гласања. Људи који су гласали за мене и кандидате у другим месним одборима испада да су утрошили узалуд своје драгоцено време. Испада да им глас узалудан.

За многе осниваче СНС настала је тотална кофузија када су објављени предлози кандидата, односно када су објављене листе. Нити знам ко је одређивао људе, а ни на који начин их је изабрао, односно предложио. Не знају ни многи други искрени чланови СНС у Нишу.

   На нашој листи су нам и људи из Нове Србије и СПО који су наши коалициони партнери на републичком нивоу, затим особе које нису до сада биле ни у једној политичкој партији. Ту су и чланови СНС у Нишу од оснивања.

Несхватљиве су ми оптужбе и критике појединих страначких колега на рачун бораца и мог односа према њима. Пре свега, ти људи, те давне 99′ хероји, а сада терет читавом друштву. Тако бар неки кажу. Не делим њихово мишљење. Веле радио сам до пола два за државу а од пола два тужио државу. Ти који то веле, или не знају шта је држава, или их је брига за ту државу. Да им појасним у овом тексту.

Држава не постоји без три конститутивна елемента: границе, власти и народа. Ако борци нису део тог народа, онда нема ту више дискусије. Борци, они прави су наши хероји, а држава односно сви ми смо у обавези да штитимо праве вредности, и да се боримо против свих видова дискриминације. Борбу наши борци и ја настављамо правним путем. Идемо до краја.

   На ове изборе излазим пред бираче са јасних пет порука. Једна је многе заболела а то је мој први потез – ОДРИЧЕМ СЕ ПЛАТЕ У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ.

   Јавно сам то обећао, и учинићу то. Ту су се одмах појавила два проблема, колико сам успео да приметим. Први, да људи, наши бирачи, једноставно не могу да верују да је то могуће, јер немају поверења у политичаре који су сами допринели да се креира тако лоша слика о политици и политичарима у Нишу. Други, да су моје страначке колеге пустиле причу – па што то нисам учинио док сам био члан већа. Одговор на први проблем је врло једноставан. Дао сам јавно обећање, а још пре уласка у политику научен да стварам, створио доста тога. Сада желим да дам највише од себе, и да ме по добром моји суграђани памте.

Одговор на други проблем је такође једноставан. Нисам то обећао, усмено сам предлагао, али онда бих довео друге колеге из већа у незавидну ситуацију. Нас је тамо 11. Па погледајте само када је утврђено да треба смањити плате појединим функционерима какав хаос је испао.. све им је мало, па и тако смањено, а шта са службеницима? Шта са осталима у јавном сектору, па и њима је смањено, па нико није смео да се пожали. Шта са осталим нашим суграђанима?

   За крај, само бих поручио, без обзира на исход и пласман листе под бројем 9 да смо ми самим учешћем победници на овим изборима. Толико је мало времена било за припрему, организацију свега, тим пре је и успех већи. Изашли смо пред публику са 10 јасних порука, са озбиљном локалном политиком, програмом и циљевима. Надам се да ће то умети да цене наши суграђани, надам се да ће препознати сву искреност. Кључно је да се у овој кампањи нисмо осрамотили пред Нишлијама, ментално оптерећивали наше суграђане, већ смо били позитивни, искрени, са идејама, са јасном визијом. Борба од старта није била фер ни равноправна. Нисмо имали било какву подршку нишких тв медија. Нек им је на част.

За крај овог обраћања бих истакао да сам упознао у самој кампањи много добрих Нишлија, много људи који су спремни да помогну, којима је општи интерес изнад приземних. Зато је и наша парола ЉУДИ, А НЕ ЛИСТЕ. Људи на нашој листи за Медијану су стручни, најбољи, професионално доказани, тимски играчи. Имамо и искусне људе и омладину пред којима је живот у свом Нишу. Зато су на листи јер ко ће боље радити за свој град, ако не онај ко планира овде да гради будућност. Успели смо да направимо најбољи спој младости и искуства и зато Искрено за Медијану, број 9!

Срђан Алексић, адвокат

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   Срђан Алексић   Момир Стојановић   избори 2016   Искрено за Ниш   Искрено за Медијану
@sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима