Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: Србија мора постати земља у којој се може живети од свог рада

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2022. Јужна Србија Инфо

У нишком Медиа центру одржана је конференција за медије поводом представљања коалиције и програма "Ајмо људи.

Станковић: Србија мора постати земља у којој се може живети од свог рада

Миодраг Станковић кандидат за народног посланика и потпредседник Социјалдемократске странке дао је следећу изјаву: 

"Наш економски програм се ослања на три стуба а то су: 

1. Изградња институција и постављање правила игре једнаких за све, уз економску лустрацију, 

2. Изградња темеља привреде (пољопривреда И енергетика) и друштва (образовање, здравство и социјална заштита), 

3. Инвестиције у секторима који могу највише да допринесу привредном расту уз развој предузетништва и промену пореске политике.

За тако нешто неопходна је регионализација и децентрализација Србије које су кључне за развој земље.

Све општине у Србији морају да се 
равномерно регионално развијају и то је један од услова за развој Србије.

За то је неопходно и изменити постојећи правни оквир и омогућити грађанима да гласају за људе, а не за листе- - рекао је Миодраг Станковић, кандидат за народног посланика коалиције Ајмо људи и потпредседник СДС. 

"Србија је једна од најцентрализованијих земаља Европе, почев од организације власти, где је највећи део ингеренција концентрисан у једном човеку. Ако погледамо демографске податке јасно видимо да се мањи градови селе у велике, посебно у Београд. Ниш као центар југоисточне Србије, највећи град јужно од Саве и Дунава, здравствени, научни, културни, образовни центар свакако заслужује посебну пажњу. И не само Ниш, већ и Крагујевац, Врање и сви остали градови и општине којима прети нестајање.

Реформе би требало засновати на одрживости коју чини довољно јасна политичка, територијална и финансијска самосталност локалних самоуправа. 

Србији су потребне и вишестепене локалне самоуправе, јер смо једна од ретких земаља са једностепеним моделом. 

Морамо да се окренемо нашим потенцијалима, пољопривреди, туризму .... али и довести инвеститоре који хоће да отворе нове погоне и нова радна места. 
Желимо развијену Србију са новим радним местима, а не Србију у којој се смањују плате и пензије- истакао је Станковић. 

"Морамо да оспособимо инфраструктуру коју је ова власт запустила и дозволила да нам путеви буду најгори у Србији. Морамо да задржимо младе, школоване и паметне људе да остану овде, да своју будућност граде овде. 

Желимо Ниш који неће поклањати Аеродром Београду. Желимо Ниш у коме се неће поплочавати Трг Краља Милана, иако су школе и обданишта у катастрофалном стању. Желимо бесплатне уџбенике, превоз и бесплатну ужину за све ђаке. Не желимо Ниш у коме се велики број социјално угрожених грађана храни сиромашним оброцима Народне кухиње. Не желимо Ниш у коме људи у 21. веку живе без струје, док неки гиганти имају милионске дугове за електричну енергију. 

Желимо Ниш који ће улагати у пољопривреду. Пољопривредна производња и туризам у Србији би требало да буду окосница развоја, јер Србија има плодну земљу, природна богатства И атрактивне 
туристичке дестинације попут Нишке Бање. 

Зато Србија мора постати земља у којој се може живети од свог рада. Желимо нормалну Србију, желимо развијен Ниш, али желимо да људи боље живе и у Пироту, Белој Паланци, Врању, Лесковцу, Алексинцу, Гаџином Хану, Мерошини, Прокупљу. Наша коалиција Зна, Хоће и Може то да оствари! 


#   Ниш   Миодраг Станковић   СДС   Трг краља Милана   Коалиција Ниш мој град   избори 2022   председнички избори 2022   парламентарни избори 2022   Ајмо људи коалиција
@Mikica_S @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима