Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стефановић о изборима: СНС не сме да буде успавана странка, "уморни" чланови могу да одступе - ми смо спремни за изборе

Bookmark and Share

11.01.2019. Танјуг, ТВ Прва, РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић разговарао је синоћ с проширеним саставом Извршног одбора и београдског одбора СНС, а састанку у земунској хали "Пинки" присуствовало је више од 3.000 чланова странке.

Фото: РТС
Фото: РТС

Како је изјавио потпредседник СНС и министар полиције Небојша Стефановић људе је интересовало како можемо додатно да побољшамо ситуацију у земљи.

"Људи се боре за своју земљу и хоће да причају са својим председником", пренео је Стефановић.

Кад је реч о изборима рекао је да таква одлука на седници Градског одбора није ни могла бити донета, али је, додао је, важно да је председник могао да чује шта људи мисле и да је он њима рекао шта мисли везано за целу ситуацију у земљи и шта су све теме о којима треба да разговарамо, "као што је то урадио и на Извршном одбору странке, тако да ћемо свакако у наредним данима разговарати о овој теми на органима наше странке".

Упитан шта мисле напредњаци, а шта председник, Стефановић је рекао да је то ствар о којој не би желео да говори, да прави закључке у име председника, јер, како је рекао, то је његов посао и он ће то свакако урадити, али важно је да је представио план.

"Председник је њима рекао шта он мисли да уради, како да доведе још неку фабрику у нашу земљу, шта нам је важно за 2019. годину у смислу стабилности, шта нам је важно да урадимо како бисмо убедили људе да инвестирају баш у Србији, а не у некој другој земљи и, наравно, шта је то потребно да ми урадимо, колико је потребно да више радимо и будемо упорнији", навео је Стефановић.

Како је рекао, треба да будемо још упорнији, јер, каже, СНС није странка која је самозадовољна и странка у којој неколицина функционера треба да буде срећна зато што има неки положај, већ странка која се бори за бољи живот свих људи у нашој земљи.

На питање да ли је било неке поруке председника Србије у вези са изборима, Стефановић је рекао да је Вучић поручио да о свему треба да размисли, да се узму у обзир многи фактори...

"Дакле, рекао је да то није лака ни брза одлука и да, наравно, када би се посматрали само интереси странке, да је за нас ово повољан политички моменат, али да не треба да гледамо само интересе СНС, већ да треба да гледамо интересе Србије, шире интересе, и тако ћемо на озбиљан и одговоран начин као и до сада увек радити", пренео је Стефановић.

Кад је реч о напредњацима, они су, додао је, и овог тренутка спремни за изборе, односно, како је рекао, "ми смо увек спремни за изборе, али није питање о СНС", ово је питање да ли је то у овом тренутку добро за Србију, пошто смо често у нашој политичкој историји, иако као странка нисмо дуго присутни на политичкој сцени, често смо своје страначке интересе гурала у страну зато што нам је у интересу да за земљу урадимо нешто како треба.

"То је оно најважније. У овом тренутку разматрамо шта је у интересу Србије. Када будемо ми имали неко мишљење, када будемо формирали шта је то најбоље за Србију, тада ћемо са тим изаћи и пред људе у Србији, дакле, никада нећемо нешто крити и никада то нећемо радити закулисно", рекао је Стефановић.

Навео је и да ће разговарати с људима у Србији потпуно отворено као што иначе раде.

"Обилазимо куће, обилазимо свако место и општину, јер желимо да разговарамо с нашим народом и у разговору с народом да дођемо до најважнијих одлука", закључио је.

Стефановић је рекао да СНС не сме да буде самозадовољна и успавана странка.

"Они који су се уморили, могу да одступе. Хоћемо да будемо на услузи грађанима Србије", поручио је Стефановић.

ВИДЕО: РТС

video...

Коментара: 0


#   СНС   Александар Вучић   Небојша Стефановић   избори   политика
@sns_srbija @avucic @nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима