Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Васић није оштетио општински буџет?

rssBookmark and Share

Пирот 03.07.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Председник општине Пирот Владан Васић није оштетио буџет општине и није било немаменског трошења пара, већ средства из буџета исплаћивана са једне позиције на другу како би запослени у Општинској управи редовно примали плате.

Васић није оштетио општински буџет?

Председник СО Пирот Милан Поповић  из  Коалиција за Пирот и помоћник председника општине Пирот Видојко Панајотовић (СПС) на данашњој конференцији за новинаре демантовали су изјаве са последње конференције за новинаре Повереништва СНС-а да је председник општине Пирот оштетио буџет са 40 милиона динара 2011. Године.

“Тотална је лаж да је председник општине Пирот Владан Васић оштетио буџет. Уредбом Владе од 2008. године је било предвиђено да се из једне одређене позиције исплаћују плате и доприноси. Ову Уредбу су поштовале све општине у Србији. Дошла је ревизија 2011. године и установила да је Уредба погрешна и да са те позиције не могу да се исплаћују плате. И дан – данас неке општине, као што је Ниш, исплаћују са те исте позиције и нико не реагује.Испада да ако нисмо нечије присталице да смо непријатељи, диже се хајка да би се неко окривио.То је лоша порука за град”, рекао је Поповић.

Поповић је додао да председник општине извршава одлуке СО и Општинског већа.

“Председник општине нема ни најмању кривицу. Они су кривицу свалили на њега. Суштина је да се на неки начин преузме власт на силу.Они желе да дођу на власт. Не знају како, али силом ако је то могуће. Начелник Пиротског округа је своју улогу свео на страначку улогу. То није у реду. Нису смели да коментаришу судску пресуду”, рекао је Поповић.

Помоћник председника општине за локалну управу Видојко Панајотовић је поновио да никаквог оштећења буџета није било, већ да је после укидања једне од позиција, плата запосленима у Општинској управи исплаћивана са друге позиције.

“Радници општине Пирот примали су 30 посто зараде са те позиције. Њеним укидањем они би били ускраћени за тај део зараде а неки би били испод минималца. Консултовали смо општине у Србији како да људима надокнадимо тај део, исплатимо плате које су мале а средства била испланирана у буџету. Донели смо одлуку да са позиције социјална давања исплатимо тај део зараде који је и био планиран. Ревизор је поднео прекршајну пријаву председнику општине само због модела и начина исплате. Добили смо и упозорења републичког Синдиката да уколико не исплатимо тај део зараде да ће бити генерални штрајк радника управе. Дакле никаквог оштећења буџета није било”,  рекао је Панајотовић.

Владајућу већину у СО Пирот чине Коалиција за Пирот, СПС , СДС и поједини независни одборници са 34 од 56 мандата, док опозициона СНС има 22 одбоирничка места.


#   Пирот   буџет   Владан Васић   председник општине   Коалиција за Пирот   Милан Поповић   СДС   Видојко Панајотовић
@kzpvladanvasic @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима