Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власт у Пироту моли СНС да им се прикључи

rssBookmark and Share

Пирот 08.02.2015. Танјуг

Представници владајуће већине у Пироту позвали су локалне напредњаке да им се прикључе у вршењу општинске власти јер би то, како су навели, било у интересу грађана Пирота и побољшало сарадњу тог града са Владом Србије.

Власт у Пироту моли СНС да им се прикључи

Владајућу већину у Пироту чине одборници "Коалиције за Пирот", из чијих редова је и актуелни председник општине Владан Васић, и одборници СПС-а и Групе грађана "Пиротски напредњаци", док су у опозицији СНС, Покрет социјалиста, Група грађана "Покрет за Пирот", а има и независних одборника.

Пиротски челници су позив локалним напредњацима упутили на конференцији за новинаре и поручили да ће против свакога ко покуша да "врши притисак и уцењује одборнике како би променили своју политичку опцију" бити поднета кривична пријава.

Председник општине Владан Васић, коме је ово трећи узастопни мандат, је казао да је циљ сазивања овакве конференцији био да се покаже да локална власт има легитимну и стабилну већину.

"Циљ је да кажемо свима, а нарочито онима који покушавају да притискају и уцењују одборнике, да је доста са тим. Власт се осваја на изборима", казао је Васић.

Он је навео да су последњих дана неки одборници "поново почели да се нама обраћају и да се жале да имају притиске и понуде, нарочито пред крај прошле недеље. Зато смо одлучили јавно да кажемо да је доста са тим и да ћемо ми вршити и у наредном периоду власт јер имамо већину".

Председник Општинског одбора СПС-а Видојко Панајотовић казао је да је СПС државотворна партија и фактор стабилности како на републичком, тако и на локалном нивоу.

"Поново позивам у име ове коалиције, СНС да нам се прикључе у вршењу власти у Пироту, пре свега због интереса грађана Пирота. Да се оставе привезака које имају, а који знају да их на следећим изборима неће бити нигде. Позивамо их да у сарадњи са Владом Србије, где су они у већини, да успемо што више средстава донесемо у Пирот и да грађани осете бољитак", казао је Панајотовић.

На конференцији је прочитан и проглас грађанима Пирота у коме је наведено да ће сваки покушај уцене одборника из владајуће коалиције од стране опозиције имати за резултат подношење кривичне пријаве како би се стало на пут трговини одборничким мандатима. Проглас је потписало 32 од укупно 56 одборника у локалном парламенту. 

На седници локалног парламента у децембру, када је опозиција покушала да изврши прекомпоновање локалне власти, за смену челника локалне власти, по подацима Скупштине општине Пирот, гласало је 20 одборника, док је 32 било против па ова тачка тада није ни уврштена на дневни ред.

 


#   Пирот   СПС   СНС   Покрет Социјалиста   посланик   Владан Васић   кривична пријава   председник општине   власт   Видојко Панајотовић   дневни ред   група грађана   кривичне пријаве
@socijalisti @sns_srbija @kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима