Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlast u Pirotu moli SNS da im se priključi

rssBookmark and Share

Pirot 08.02.2015. Tanjug

Predstavnici vladajuće većine u Pirotu pozvali su lokalne naprednjake da im se priključe u vršenju opštinske vlasti jer bi to, kako su naveli, bilo u interesu građana Pirota i poboljšalo saradnju tog grada sa Vladom Srbije.

Vlast u Pirotu moli SNS da im se priključi

Vladajuću većinu u Pirotu čine odbornici "Koalicije za Pirot", iz čijih redova je i aktuelni predsednik opštine Vladan Vasić, i odbornici SPS-a i Grupe građana "Pirotski naprednjaci", dok su u opoziciji SNS, Pokret socijalista, Grupa građana "Pokret za Pirot", a ima i nezavisnih odbornika.

Pirotski čelnici su poziv lokalnim naprednjacima uputili na konferenciji za novinare i poručili da će protiv svakoga ko pokuša da "vrši pritisak i ucenjuje odbornike kako bi promenili svoju političku opciju" biti podneta krivična prijava.

Predsednik opštine Vladan Vasić, kome je ovo treći uzastopni mandat, je kazao da je cilj sazivanja ovakve konferenciji bio da se pokaže da lokalna vlast ima legitimnu i stabilnu većinu.

"Cilj je da kažemo svima, a naročito onima koji pokušavaju da pritiskaju i ucenjuju odbornike, da je dosta sa tim. Vlast se osvaja na izborima", kazao je Vasić.

On je naveo da su poslednjih dana neki odbornici "ponovo počeli da se nama obraćaju i da se žale da imaju pritiske i ponude, naročito pred kraj prošle nedelje. Zato smo odlučili javno da kažemo da je dosta sa tim i da ćemo mi vršiti i u narednom periodu vlast jer imamo većinu".

Predsednik Opštinskog odbora SPS-a Vidojko Panajotović kazao je da je SPS državotvorna partija i faktor stabilnosti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

"Ponovo pozivam u ime ove koalicije, SNS da nam se priključe u vršenju vlasti u Pirotu, pre svega zbog interesa građana Pirota. Da se ostave privezaka koje imaju, a koji znaju da ih na sledećim izborima neće biti nigde. Pozivamo ih da u saradnji sa Vladom Srbije, gde su oni u većini, da uspemo što više sredstava donesemo u Pirot i da građani osete boljitak", kazao je Panajotović.

Na konferenciji je pročitan i proglas građanima Pirota u kome je navedeno da će svaki pokušaj ucene odbornika iz vladajuće koalicije od strane opozicije imati za rezultat podnošenje krivične prijave kako bi se stalo na put trgovini odborničkim mandatima. Proglas je potpisalo 32 od ukupno 56 odbornika u lokalnom parlamentu. 

Na sednici lokalnog parlamenta u decembru, kada je opozicija pokušala da izvrši prekomponovanje lokalne vlasti, za smenu čelnika lokalne vlasti, po podacima Skupštine opštine Pirot, glasalo je 20 odbornika, dok je 32 bilo protiv pa ova tačka tada nije ni uvrštena na dnevni red.

 


#   Pirot   SPS   SNS   Pokret Socijalista   poslanik   Vladan Vasić   krivična prijava   predsednik opštine   vlast   Vidojko Panajotović   dnevni red   grupa građana   krivične prijave
@socijalisti @sns_srbija @kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima