Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Влада Србије до 16. јуна

Bookmark and Share

07.06.2016. Танјуг

Председник СНС и мандатар за састав нове владе Александар Вучић почеће данас консултације о влади, најпре са представницима СПС и Јединствене Србије.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Вучић ће, како је наведено у саопштењу СНС, са представницима изборних изабраних листа разговарати о развоју и напретку Србије у будућности и представити основне тачке програма нове владе.

Консултације са СПС биће одржане у Дому Народне скупштине у 14 часова, а сат касније Вучић ће се састати са представницима СРС.

Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је да ће, по одлуци колегијума странке, он представљати странку на тим консултацијама. У 16 часова Вучић ће обавити консултације с представницима покрета “Доста је било”.

Лидер СНС ће потом, у 17 сати, обавити разговор са представницима изборне листе ЛДП-ЛСВ-СДС, а у 18 сати са представницима покрета Двери.

Одлука председника Србије Томислава Николића да лидера СНС Александра Вучића предложи као кандидата за председника владе ступила је на снагу објављивањем у Службеном гласнику 4. јуна и биће достављена Скупштини Србије.

У образложењу одлуке, коју је председник Николић потписао 2. јуна, стоји да Вучић поседује стручне и личне квалитете за обављање функције председника владе, те да га је уверио да може да обезбеди избор владе.

Вучић је раније најавио да би влада Србије требало да буде формирана до 16. јуна.


#   Војислав Шешељ   СДС   Доста је било   изборне листе
@predsednikSRS @socdemstranka @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима