Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Влада Србије пресекла: Именован "Петочлани орган" на челу општине Мерошина

rssBookmark and Share

Мерошина 12.08.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Влада Републике Србије је именовала Привремени орган од пет чланова, који ће до расписивања локалних избора водити ову општину у Нишавском округу. На челу привремене институције је Сања Стајић, некадашња прва особа општине и донедавна председница СО Мерошина.

Влада Србије пресекла: Именован "Петочлани орган" на челу општине Мерошина

Није тајна, да ни старији Мерошици повремено, не знају ко им је на челу општине, јер се ситуација у последње четири године мења скоро на сваких шест месеци, практично, страначком "рокадом" истих људи.

"Мала општина" са великим потецијалима, пре свега у воћарству, својом политичком "трком" појединих и превирањем, губи позицију озбиљних кандидата у пољопривреди. Нема особе у Србији која није чула за "мерошинску вишњу", али то очигледно није довољно да спречи личне амбиције појединаца у локалној самоуправи.

Због превирања и стрначко-политичких комбинација, Влада Србије је одлучила да именује Привремени орган, састављен од пет чланова, који ће до расписивања локалних избра и то у року од два месеца по Закону о локалној самоуправи, водити ту општину Нишавског округа.

Како сазнајемо, Петочлани орган чине, Сања Стајић, досадашњи председник Општине Саша Јовановић, Емилија Петковић, Јовица Илић из Јединствене Србије и Миљан Ђорђевић (СПС).


#   Мерошина   Сања Стајић   Влада Републике Србије   Саша Јовановић   председник општине   привремене мере   Миљан Ђорђевић   локални избори
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима